BOGAT IZBOR U DUĆANIMA

Ženstvene bluze apsolutni su hit sezone

24.11.2015 u 09:39

  • +21

Bluze

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Ženstvene bluze s mašnom doživjele su renesansu, a brendovi ulične mode spremno su dočekali njihov modni povratak

Ženstvene bluzice s romantičnom mašnom koje se vežu ispod vrata na modnu scenu vratile su se na jako cool način i ove su sezone pravi hit. Osamdesetih godina bile su sastavni dio 'uniforme' poslovnih žena, a one su na taj način uz svoja stroga odijela i kompletiće unosile nužnu dozu ženstvenosti. Obožavala ih je i Margaret Thatcher, čelična lady koja ih je nosila jer su joj bile lijepe i ublažavale su njezin strog imidž i izgled. Nakon 80-ih nisu bile pretjerano popularne ni među poslovnim ženama, a ove sezone vratile su se u modu na velika vrata, sjajno se uklopivši u aktualne trendove.


Kreativni direktor modne kuće Gucci Alessandro Michele reinterpretirao je ovu ženstvenu košulju i podario joj mladenački trendi look, a u svojim kolekcijama imaju ih Chloé, Pucco, Haider Ackermann i Bottega Veneta. Lanci ulične mode nude trendi modele po pristupačnim cijenama, a nisu im odoljele ni naše slavne dame Iva Šulentić, Severina i Natali Dizdar.

Ženstvene bluze izgledaju jako boemski, zbog čega se savršeno uklapaju u aktualni modni trend povratka 70-ih godina prošlog stoljeća. Nosite ih na traperice kojima će podariti nužnu dozu ženstvenosti i sofisticiranosti, ali pritom svakako birajte one koje se šire na dnu nogavica. Odlično se slažu i uz plisirane suknje midi dužine, no nikako ne i uz pencil suknje midi užine, jer u tom slučaju styling će dobiti pomalo bapski look, a to sigurno ne želite.

Ponudu i cijene hit-bluza provjerite u našoj fotogaleriji!