NOVAC I STATUS NAJVAŽNIJI

Žene se više pale na muškarce u skupim autima

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 25.03.2009 15:48
  • Objavljeno 25.03.2009 u 15:00
automobil par žena muškarac

automobil par žena muškarac

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Muškarci koji voze skupe automobile definitivno su privlačniji ženama, potvrdilo je najnovije istraživanje, ono što smo ionako oduvijek znali

Psiholozi su napokon dokazali ono što prodavači automobila desetljećima znaju, a to je da u automobilu koji vozite leži tajna vaše privlačnosti.

Sveučilišni znanstvenici pokazali su ženama fotografije istog muškarac koji sjedi u dva različita automobila; staroj raspadajućoj Ford Fiesti i skupocjenom luksuznom Bentleyju vrijednom preko pola milijuna kuna. Žene koje su bile u dobi između 21 i 40 godina odabrale su, naravno, muškarca koji je sjedio za upravljačem Bentleyja.

Dr. Michael Dunn sa sveučilišta Wales u Cardiffu koji je proveo ovo istraživanje, kaže da to samo pokazuje da žene više cijene muškarce za upravljačem skupog automobila nego neke krntije.

Njegovo istraživanje, koje je objavljeno u posljednjem izdanju British Journal of Psychology, također pokazuje da je muškarcima važniji izgled žene nego automobil koji vozi.

Znanstvenici su, naime, na jednak način testirali i muškarce koji nimalo nisu bili impresionirani automobilom koji je vozila žena, jer su njezinu privlačnost ocjenjivali isključivo na temelju lica i tijela.

Dr. Dunn stoga kaže da njegova ispitivanja potvrđuju to da žene uglavnom procjenjuju muškarce na osnovi njihova bogatstva i statusa, dok je muškarcima najvažnije to koliko atraktivno žena izgleda.

Na ovo istraživanje ga je, kaže, potaknuo vlastiti interes po pitanju evolucijske psihologije, kao i sve veći broj žena koje kupuju skupe automobile.

'Postoji jako puno dokaza koji govore to da su žene više od muškaraca pod utjecajem bogatstva i statusa. To nije novi fenomen. Žene se više fokusiraju na pitanja bogatstva i statusa jer je to ono što uglavnom posjeduju muškarci, što znači da će taj muškarac biti u većoj mogućnosti da joj pruži zdraviji pomladak.'

On također vjeruje da se ta ljudska osobina neće mijenjati u budućnosti, čak ni nakon što žene postaju još neovisnije i bogatije. Bez obzira na ženino bogatstvo i karijeru, muškarci će ih i dalje suditi po izgledu, a jednako tako, bez obzira na to koliko bile bogate, žene će i dalje više padati na bogate i uspješne muškarce.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi