LAŽNO OPTUŽENE ZA RASIPNOST

Žene bolje upravljaju novcem od muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.03.2010 13:02
  • Objavljeno 11.03.2010 u 12:00
novac

novac

Izvor: tportal.hr / Autor: ahiva

Iako muškarci često optužuju žene da rasipaju novac na odjeću i obuću, činjenica je da su upravo one te koje znaju raspolagati njime. To je potvrdilo i najnovije istraživanje

Žene su bolje u upravljanju novcem i rjeđe ulaze u dugove, pokazuje najnovije istraživanje. Uočeno je da se znatno više muškaraca ponaša rizično s financijama. Drugim riječima, muškarci češće ulaze u dugove, kasne s plaćanjem računa i zaboravljaju na neke financijske obaveze.

'Godinama se smatralo da žene troše previše novca na manje važne stvari poput odjeće i obuće. Međutim, pokazalo se da su muškarci lošiji u tome. Žene sve više uče kako upravljati svojim financijama i bolje su u tome, dok se muškarci prema novcu odnose indiferentnije', istaknuo je Ed Bowsher s internetske stranice lovemoney.com.

Istraživanjem je otkriveno da muškarci troše puno novca na tzv. gadgete, a oslanjaju se na kredite koje smatraju dobrim sredstvom za pokrivanje svih troškova. Kod žena nije uočeno takvo ponašanje, naprotiv, vidljivo je da žene puno racionalnije raspolažu novcem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi