slatka promjena

Želite promijeniti frizuru, ali bez šišanja? Ovo je idealno rješenje za vas

24.05.2017 u 06:29

Bionic
Reading

Jedna ste od sretnica koje imaju izrazito dugu kosu, no često ne znate što biste s njom? Klasično ravna otpuštena kosa, ponekad rep ili pak uvojci, tri su frizure koje izmjenjujete. Ako vam je to dosadilo i nemate više inspiracije, onda su pletenice koje su posljednjih sezona sve popularnije, upravo ono što i vi trebate pokušati

Bilo da se radi o glamuroznom događaju na koji se spremate, svadbi ili pak svakodnevnoj rutini odlaska na posao, pletenice su praktično i efektno rješenje za razbijanje rutine. Osim što mogu podariti boho element vašem izgledu, njihova izrada nije toliko komplicirana kako možda djeluje na prvi pogled. Ovo su neki od primjera koje možete i sami isprobati.

Nije bitno je li vaša kosa kovrčava ili ravna, pletenice su pogodne za svaki tip kose. Jedan od trendova u posljednje vrijeme su i takozvani beachy valovi koji odaju dojam da ste ovoga časa došli s plaže te je vaša kosa poprimila prirodne valove od vlage i morske vode.

Mnoge žene ove sezone nose takav look, a uz njega se izvrsno uklapaju i neuredne pletenice koje daju poželjan boho element konačnom izgledu.

Love this! ❤️ #hairstyles #bohohair #weddinghair #beachbabe #beachhair #hairinspo #hairgoals #stellaathletic

A post shared by Stella Athletic (@stellaathletic) on

Velike ljetne vrućine koje slijede mnogim ženama s dugom kosom zadaju muke. Ako ste pomislili na šišanje, odustanite. Radije u klasični rep uklopite pletenicu. Djelovat će izuzetno efektno, a prijatelji i kolege s posla sigurno će misliti da ste bili u posjetu frizeru.

Pletenice se tako izvrsno mogu uklopiti i u niski kao i u visoki 'pony' rep te su idealno rješenje za svakodnevnu frizuru.

Ravna kosa vrlo često zna djelovati dosadno i jednolično pa pokoja pletenica može itekako podignuti cijeli izgled. Ona može biti tanka i mala, ili deblja, ovisno o vašim željama i ukusu.

S druge strane, danas više nije rijetkost vidjeti i cijelu kosu ispletenu. Popularna pjevačica Beyonce nedavno je pokazala kako najbolje nositi takvu frizuru. 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Svima su barem jednom kao djeci majke isplele pletenicu koju nazivamo riblja kost. Ovo je također jedna od frizura poželjnijih u narednim sezonama. Može se napraviti u klasičnom modelu jedne pletenice ili pak s obje strane glave. 

Popularne blogerice nedavno su pokazale kako se ta frizura koju smo donedavno smatrali prvenstveno dječjom, idealno može iskombinirati u opušten dnevni look.

braids braids braids braids braids

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Merry Christmas everybody! Good night!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ako u narednom razdoblju imate mnogo vjenčanja i dosadile su vam klasične kovrče ili valovi koje između ostalog nosi još 90 posto ostalih uzvanica, onda je pletenica ono što će vas razlikovati od mase.

Stunning hair inspo via one of our favourites @emmachenartistry

A post shared by The Brides Tribe (@thebridestribe) on

Osim što će se lijepo uklopiti u valove, još će bolje izgledati ako podignete cijelu kosu u opuštenu punđicu i sve uokvirite pletenicom.