VELIKI POVRATAK

Zbogom naramenicama: Topovi iz 90-ih ponovno su zaludili modne ovisnice

30.07.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Omiljeni modni komad Britney Spears, Carrie Bradshaw u ‘Seksu i gradu’ ili Posh Spice početkom milenija ove bi sezone mogao zasjeniti klasičnu rebrastu majicu bez rukava, a koja je proteklih sezona dominirala modnim pistama i street style scenom

Kao što mu samo ime govori, riječ je o uskom komadu koji se navlači na tijelo poput rukavice i čija je glavna karakteristika nedostatak naramenica.

Krajem 90-ih i početkom nultih godina tuba topovi postali su nezaobilaznim komadom u stajlinzima Carrie Bradshaw, omiljene fashionistice s malih ekrana, baš kao i minimalističke haljine identičnog dizajna, kakve nanovo dominiraju aktualnom ponudom brendova.

  • +12
Topići bez naramenica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim bogate ponude topića bez naramenica na policama trgovina, u prilog njihovoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je hashtag bandeau ili tuba top do sada generirao preko 100 milijuna pregleda na TikToku.

Na modne piste bandeau top vratio se u različitim verzijama. Talijanski Diesel, primjerice, spojio ga je s trakama od ispranog trapera, podebljavajući Y2K vibru, koju ovaj topić prirodno odašilje, dok ga je brend Brunello Cucinelli predstavio kao izvrstan bazični komad pri postizanju ležerne elegancije i isticanju estetike tihog luksuza.

Iako klasična bijela majica bez rukava nikada neće izaći iz mode, ove godine dobila je dostojnu konkurenciju u jednobojnim tuba topovima bez naramenica, a ove sezone naveliko ga nose slavne trendseterice i ljepotice s modnih pista, poput Emily Ratajkowski i Else Hosk, pritom ističući svestranost ovog odjevnog komada.

  • +3
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ljubiteljice modnog minimalizma i estetike tihog luksuza neće pogriješiti odabirom jednostavnih bandeau topića u neutralnoj paleti boja, a koji će u kombinaciji s crnim ili kaki hlačama širokih nogavica i ravnim sandalama činiti savršen modni sklad.

Tuba topove možete nositi i uz duge suknje niskog struka, još jedan veliki sezonski trend koji je vrhunac popularnosti doživio početkom milenija, ili - u elegantnijoj varijanti - uz plisirane midi suknje i mokasinke debelog potplata.

Ako pak volite živahniji stil, možete se odlučiti za Y2K raznobojni tuba top koji savršeno pristaje uz cargo hlače, avijatičarske sunčane naočale i sandale s platformom.