VEĆI BROJ NIJEMACA

Zbog kaosa u Egiptu raste interes turista za Hrvatsku

  • Autor: Agencija Vlm
  • Zadnja izmjena 18.02.2011 09:50
  • Objavljeno 18.02.2011 u 09:36
grad hvar

grad hvar

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Najviše njemačkih turista odlučuje se za Španjolsku i Tursku, a naša je zemlja u skupini s Italijom, Ciprom i Bugarskom, prema GfK Hrvatska

Zbog političkih previranja u Africi najveći svjetski putnici i najbrojniji hrvatski gosti, Nijemci, naveliko prekrajaju planove za svoja putovanja. Iako Ministarstvo turizma nije računalo da će se znatniji dio onih koji odustanu od Egipta i Tunisa preliti u Hrvatsku, čini se da će domaćini na našem Jadranu ipak zbog toga ugostiti neke nove turiste.

Nijemci, koji su prijašnjih godina već u siječnju rezervirali oko trećine aranžmana za Egipat, sada, istina, masovno tu zemlju zamjenjuju Španjolskom i Turskom, koje bilježe rast između 35 i 45 posto u odnosu na prodaju u lanjskom siječnju.

Ali odmah iza njih dolaze Italija, Cipar te Bugarska i – Hrvatska. Njemački turoperatori, koji su svojim putnicima zbog izvanredne situacije u Egiptu ponudili pogodnost besplatne promjene rezervirane destinacije, kažu da broj rezervacija za spomenutu skupinu zemalja, u kojoj je i Hrvatska, trenutačno raste 24 posto prema prvom mjesecu prošle godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi