MOĆAN EFEKT

Zbog čega su elegantna odijela u bijeloj boji toliko popularna na kraljevskim dvorima?

10.05.2022 u 09:09

Bionic
Reading

Ženska odijela veliki su modni trend već nekoliko sezona, no posebno raste popularnost varijantama u bijeloj boji

Mnoge poznate trendseterice i članice kraljevskih obitelji poput Meghan Markle, Kate Middleton, danske princeze Mary i njezine kćeri princeze Isabelle, nisu odoljele šarmu ženskih odijela koja već dugo nisu rezervirana samo za poslovne žene.

Ovakve kombinacije ujedno su ženstvene, efektne i vrlo elegantne, a kako kaže slavna stilistica Rochelle White takva su odijela bezvremenski komad s kojim nema greške.

Upravo je u takvom stajlingu, elegantnom i ženstvenom, viđena je i bivša princeza Tessy od Luxemburga koja se ovim modnim klasikom pohvalila i na Instagramu.

Bijelo odijelo posve je očaralo i 'odbjeglu' članicu engleske kraljevske obitelji Meghan Markle koja je za svoje prvo pojavljivanje u Europi nakon Megxita odabrala elegantno bijelo odijelo s potpisom Valentina koje joj je fantastično pristajalo.

  • +3
Kate Middleton u bijelom odijelu Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U bijelom smo odijelu vidjeli i Kate Middleton koja je s puno stila nosila chic kreaciju s potpisom njezine omiljene modne kuće Alexandera McQueena.

'Odijela su šalju poruku uspješnosti, a u ovom trenutku bijela je boja najpoželjnija jer je idealna i za proljeće i ljeto. Osim toga, odlično se kombinira sa svim nijansama. Bijela, boja bjelokosti ili kremasti tonovi pristaju svim nijansama kože. Vrlo je i laskava zbog svjetlosti koja se odbija od nje', objašnjava stilistica dodajući kako bijela odijela nikad neće izaći iz mode.

  • +11
Meghan Markle u spektakularnom Valentinovom odijelu Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodala je i da se može nositi na bezbroj načina.

'Možete ga nositi i uz ravne cipele ili tenisice, ali i s lijepim topom ili košuljom i štiklama. Za večernji look, uparite ga s topom koji je svilenkastog ili satenskog sjaja', rekla je Rochelle White.

Da su dame iz kraljevskih obitelji slabe na bijela odijela dokazale su i danska princeza Mary koja je nosila bijelo odijelo još 2017. da bi ga na svojoj krizmi nosila i njezina kćer, princeza Isabella.

Elegantno odijelo s potpisom Max Mare mlada princeza upotpunila je s brošem s biserima i dijamantima koji je nekad pripadao kraljici Alexandrine. Isabellina majka, inače rođena Australka, miljenica modnih kritičara briljirala je u elegantnoj haljini u boji amaranta.