NEOČEKIVANI REZULTATI

Zbog čega se parovi najčešće svađaju?

13.03.2012 u 09:37

Bionic
Reading

Najčešći razlog zbog kojeg se parovi svađaju nije ni seks ni novac nego osjećaj nedovoljne cijenjenosti u vezi, otkriva najnovije američko istraživanje

Digitalna kompanija YourTango.com provela je istraživanje o glavnim razlozima svađa parova u vezi. Suprotno

očekivanjima, pokazalo se da se parovi najviše svađaju zato jer ne osjećaju da ih partner cijeni i poštuje. Drugi najčešći razlog svađe je loša komunikacija, a treći razlog je novac. Kako je otkrilo istraživanje, seks kao uzrok svađe je na četvrtom mjestu. U istraživanju je sudjelovalo 1100 ispitanika, a niz stručnjaka analiziralo je njihove odgovore o navikama i ponašanjima parova.

Kada je riječ o prekidima veza i razvodima brakova, nevjera nije bila glavni razlog, ali su stručnjaci istaknuli da je to često temelj za niz drugih problema. Dvije trećine ispitanika složilo se da prisutnost djece u vezi nije utjecala na vjerojatnost varanja.

Istraživanjem se dotaknula i bračna terapija, a najčešći razlog njezina neuspjeha je nedostatak upornosti i truda jednog ili oba partnera. Također, istraživanje je pokazalo i da je bračna terapija dobra za one koji imaju nekih problema u seksu, a takvih je čak 80 posto. Zanimljivo je i da su mnoge ispitanice rekle da im smeta opsjednutost partnera sportom te da to negativno utječe na vezu.