POVRŠAN SPOL

Zbog čega bi muškarci ostavili partnerice?

27.07.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Iako živimo u 21. stoljeću, neke se stvari očito nikada ne mijenjaju pa se muškarcima još uvijek tolerira površnost u odnosu sa ženama, posebno u pogledu broja seksualnih partnerica

Veliko američko istraživanje u kojemu je sudjelovalo 70.000 ispitanika pokazuje da je muškarcima izgled žene itekako važan. Naime, čak 48 posto muškaraca izjavilo je da bi ostavilo partnericu ako se udeblja.


Usporedbe radi, tek 20 posto žena učinilo bi isto, što pokazuje da ženama izgled ipak nije od presudne važnosti. Istraživanje je otkrilo i da trećina muškarca smatra da žene počinju lošije izgledati u dobi od četrdesetak godina. Četvrtina muškaraca smatra pak da žene dobro izgledaju do 50. godine.

Slične stavove po tom pitanju imaju i žene koje također smatraju da muškarci polako gube svoj dobar izgled nakon 40-ih godina. Ipak, 23 posto ispitanih žena ustvrdilo je da muškarci nikad ne gube dobar izgled.

Otkriveno je i da muškarci češće lažu o broju seksualnih partnerica, a u pogledu ženinih partnera vrlo su strogi. Naime, 42 posto njih je izjavilo da bi žene koje su imale seksualne odnose s više od deset partnera smatrali promiskuitetnima.

Žene su i po tom pitanju fleksibilnije od muškaraca – otprilike isti postotak žena smatra da su promiskuitetni oni muškarci koji su imali više od 20 seksualnih partnerica.

18 posto muškaraca priznalo je da su izjavljivali ljubav samo zbog seksa, a dvije trećine muškaraca otkrilo je i da povremeno mašta o prijateljicama svojih partnerica.

'Iako živimo u modernim vremenima u kojima sve više partnera i partnerica upoznajemo na internetu, viteštvo ipak nije izumrlo, baš kao ni neki tradicionalni stavovi. Žene su još uvijek sklone opraštati muškarcima više nego oni njima. Neke se stvari očito nikad ne mijenjaju', prokomentirao je James Bassil, urednik portala za muškarce AskMen.com.