VODENA EKSTRAVAGANCIJA

Zavirite u skupocjeno floridsko imanje Celine Dion

06.03.2016 u 09:36

  • +14

Raskošan dom Celine Dion

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nakon što je ove godine izgubila supruga u borbi s tumorom grla, kanadska diva Celine Dion, više nego ikad, pokušava prodati imanje na floridskom Jupiter Islandu. Prodaja raskošnog imanja s vodenim parkom zbog dugogodišnjeg boravka na tržištu nekretnina, rezultirala je smanjenjem početne cijene za 27 milijuna dolara

Godine 2010. kanadska diva Celine Dion i suprug René Angélil stvorili su raskošno imanje na Floridi. Spomenuti objekt na floridskom Jupiter Islandu sastoji se od glavne rezidencije i pet pojedinačnih paviljona uključujući dvostruke četiri spavaće sobe, dio za tenis sa simuliranim golf igralištem koji vodi do teniskih terena; kuću uz bazen s ugrađenim roštiljem i odvojenom kuhinjom te udobnu kuću uz plažu sa spavaćim dijelom i sobama za masažu u potkrovlju. Također, nekretnina sadrži tri odvojena bazena, zbog čega je mnogi smatraju pravim vodenim parkom.

Floridski dom inspiriran egzotičnim Bahamima, prvi put se našao u prodaji 2013. godine za 72, 5 mlijuna dolara, nakon što je Reneu ponovno dijagnosticiran tumor. Otkad je stavljen na tržište luksuznih nekretnina, za kupnju doma Celine Dion nitko nije pokazivao interes zbog čega je kanadska diva bila prisiljena smanjiti početnu cijenu za 10 milijuna dolara. Cijena objekta nedavno je ponovno doživjela preinake i danas, prema napisima američke stranice TopTenRealEstateDeals.com, iznosi 45, 5 milijuna dolara

Za cijenu koju Celine potražuje nećete dobiti samo lijepu kuću, već nekretninu koja neodoljivo podsjeća na vodene parkove zahvaljujući mnoštvu povezanih bazena, tobogana i sportskih terena. Sudeći prema sadržaju nekretnine, riječ je o pravom raju za djecu, stoga se postavlja pitanje: Zašto se toliko dugo nalazi na tržištu nekretnina? Jedan razlog je očit. Čak i po nižoj cijeni, to je još uvijek objekt koji spada u više slojeve luksuznih nekretnina.

'Kao što je slučaj s drugim slavnim osobama i nihovim iznimno luksuznim nekretninama, činjenica je da u svijetu postoji izrazito mali broj kupaca koji si mogu priuštiti takvu vrstu nekretnine. Vodeni park, sam po sebi, ogroman je zalogaj. Objekt više nalikuje naselju nego kući za odmor, a zakoni koji vladaju na floridskom Jupiter Islandu brane mogućnost njegove prenamjene u komercijalne svrhe, čime se dodatno ograničavaju motivi potencijalnog kupca', otkriva američka agentica za nekretnine Cara Ameer.