BUDITE BRŽI OD DRUGIH

Zašto vrijedi upisati faks na početku godine

26.01.2016 u 08:53

Bionic
Reading

Odluka o upisu fakulteta jedna je od bitnih u našem životu jer se donosi samo jedanput! Biti kandidat za upis, ogroman je stres za studenta, uključujući i obitelj. Taj stres je moguće izbjeći upisom na faks i nešto prije samog razdoblja mature, a koji krase stres, neizvjesnost, nesigurnost itd.

Važnost odluke o upisu željenog fakulteta stvarno gubi svoju draž kad nam samo padne na pamet kroz što sve moramo proći da bismo dobili indeks. Biranje studija, traženje potvrda, pripreme za prijamni ispit, zgusnuti rokovi… To je ogroman stres koji svi želimo izbjeći jer sve skupa zna biti iscrpljujuće.

U zemljama razvijenog tržišta obrazovanja upis na fakultet se ne obavlja u '5 do 12'. Pripreme, prikupljanje potvrda i selekcija se kreću provoditi i do godine dana prije početka studiranja. Baš takvu mogućnost budućim studentima daje domaće Sveučilište Libertas

U prilog priči o korisnosti ranijeg upisa na faks idu podaci istraživanja koji pokazuju da takvi studenti stječu bolji stupanj samodiscipline te se kod njih javlja šansa za postizanje boljih rezultata kasnije tijekom studija. A i stupanj zadovoljstva tih kandidata tijekom studiranja je puno veći. Ranijim upisom na faks budući studenti potvrđuju svoju namjeru da osobne ciljeve shvaćaju ozbiljno i ranijom dobrom pripremom čine bitan korak prema ispunjenju ciljeva o budućoj diplomi.

Za kraj donosimo i najvažnije zaključke:

Upisom na faks prije ostalih reagiramo zrelo i na vrijeme jer:
- umanjujemo neizvjesnost ishoda upisa
- izbjegavamo gužve
- umanjujemo rizike
- izbjegavamo stres, osobni ali i obiteljski
- izbjegavamo dobro poznati stav 'važno je da sam se upisao/la ostalo ću lako'
- odmah na početku ostvarujemo veći stupanj zadovoljstva svojim potencijalom
- studenti postižu bolje rezultate tijekom studija kao i u budućoj poslovnoj karijeri

Naši osobni planovi i ciljevi koji stoje uz njih, a koje obično kreiramo početkom godine, uistinu određuju naše korake prema boljem sutra. Stoga je važno ispravno reagirati čim se ukaže prilika.

Sveučilište Libertas vam već ove veljače omogućuje upis na sveučilišne i stručne studije.

Više informacija o redovnim i izvanrednim studijima pronađite na
www.sveucilistelibertas.hr ili kontaktirajte
Libertasov Centar za karijere
t: 01 5633 112, 01 5633 115
e: upisi@libertas.hr

Pogledajte kako izgleda studiranje na jednom od studija na Sveučilištu Libertas: