KRIZNI MJESEC

Zašto veze pucaju baš u siječnju?

16.01.2014 u 10:46

Bionic
Reading

S novom godinom gotovo uvijek dolaze i brojne novogodišnje odluke: redovito vježbanje, prestanak pušenja, prestanak uživanja u krafnama, a prema novom istraživanju, u te odluke ubraja se i prekid s partnerom

Nova godina, novi partner – kaže nova studija napominjući da je upravo siječanj najpogodnije vrijeme za prekid veze. Najnovije istraživanje pokazalo je da je siječanj mjesec u godini u kojem se najčešće prekidaju veze. Glavni razlozi prekida su, napominju stručnjaci, stres izazvan božićnim razdobljem te želja za novim početkom u novoj godini.

Drugi mjesec u kojemu se najčešće prekidaju veze je prosinac, a na trećem mjestu se nalazi ožujak. Osobe koje su prekinule vezu u siječnju znanstvenici su pitali je li na tu odluku utjecalo doba godine, a 62 posto ispitanika dalo je potvrdan odgovor, piše Daily Mail

Top pet razloga koji dovode do prekida su, kako je pokazalo istraživanje, nastavak božićnog i blagdanskog stresa, želja za novim početkom u novoj godini, financijski problemi, depresivno vrijeme te pritisci obitelji.

'Božić je stresno doba godine, što često može uzrokovati trzavice u odnosima. Sve to u kombinaciji sa siječanjskom depresijom na mnoge parove djeluje negativno te ih dovodi do prekida. Osim toga, osobama koje novu godinu shvaćaju kao novi početak te su nezadovoljne vezom s postojećim partnerom upravo siječanj izgleda kao najbolje vrijeme za prekid', kaže glasnogovornik Voucherclouda koji je proveo istraživanje.