VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Zašto se stalno pali lampica upozorenja na mojem Golfu

Bionic
Reading

Nadam se da mi možete pomoći. Vozim VW Golf 1.6 TDI, 2011, 120.000 km. Već nekoliko puta mi se u vožnji na kontrolnoj ploči pali i svijetli žuta lampica zavojnice, ograniči mi se broj okretaja i piše 'engine failure', odnosno da se što prije javim u servis. Nakon što zaustavim automobil, izvadim ključ i opet ga upalim, problema više nema. U servisu su mi rekli da je vidljivo što se desilo, ali da pregledom nisu registrirali nikakav problem. Radi li se o nekom kontaktu ili slično, zaista ne znam, ali volio bih riješiti problem prije nego se situacija zakomplicira, a i nije baš ugodno voziti i čekati kada će se lampica opet upaliti

Prema vašem opisu problem nastaje kada se upali lampica upozorenja, tzv. MIL lampica. Njezina uloga je signaliziranje svake nepravilnosti. To što greška ne ostaje pohranjena u memoriji vozila upućuje na cijeli niz mogućnosti. Ono što je za preporučiti s obzirom da se radi o novijem vozilu je da se posjeti neki bolje opremljeni servis jer je kod tog tipa vozila znalo biti problema s tlakom turbine gdje su simptomi bili vrlo slični.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara viši tehnički savjetnik Auto Krešo Trgovine d.o.o. Bojan Kopše.