ŠKAKLJIVA TEMA

Zašto nekim ženama seks nije privlačan?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.10.2010 11:08
  • Objavljeno 26.10.2010 u 10:10
par, seks

par, seks

Izvor: Corbis / Autor: Brooke Fasani/Corbis

Kako bi izbjegle seks, neke žene su izmislile glavobolju, dok neke krivnju prebacuju na umor. No znanstvenici su u novom istraživanju došli do zaključka da za to postoji medicinsko objašnjenje

Tim znanstvenika na Sveučilištu u Detroitu dokazao je da se žene s niskim libidom ponašaju potpuno drukčije od žena sa zdravom željom za seksom. Žene s niskim libidom jednostavno za vrijeme strasti ne iskuse navalu krvi do određenih stanica u mozgu te stoga ne uživaju u seksu toliko koliko uživaju ostale žene.

Znanstvenici su usporedili 19 žena koje imaju dijagnosticiran nizak libido sa sedam žena koje imaju normalnu želju za seksom. Zamolili su ih da gledaju erotične filmove, a zatim prazan ekran. Za to vrijeme znanstvenici su im skenirali mozak.

Na kraju istraživanja su došli do zaključka da su žene s normalnom željom za seksom za vrijeme gledanja erotičnih scena imale povećan protok krvi do određenih stanica u mozgu, dok su žene s niskim libidom bile bez toga.

Ipak, neki doktori, unatoč ovome istraživanju, tvrde da je nizak libido izmišljotina farmaceutskih kuća kako bi nagovorile ljude na veću potrošnju lijekova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi