TAJNE ZAVOĐENJA

Zašto muškarci padaju na žene u crvenom?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.10.2010 13:14
  • Objavljeno 21.10.2010 u 13:14
žena, grudnjak

žena, grudnjak

Izvor: Corbis / Autor: Creasource/Corbis

Ne samo da djevojke i dame u crvenom privlače više pažnje, nego su, kako pokazuje novo istraživanje, muškarci u njihovoj blizini skloniji zavođenju te im se žele što više približiti

Dok su prošla istraživanja tvrdila samo da su žene u crvenom puno poželjnije, ovo je istraživanje prvo koje je dokazalo da muškarci djeluju instinktivno. Naime, istraživači su jednoj skupini pokazali fotografiju žene u crvenoj haljini, a drugoj skupini fotografiju iste žene u identičnoj plavoj haljini te su im rekli da zapišu što bi je htjeli pitati.

Pitanja koja je postavila skupina muškaraca za ženu u crvenoj haljini bila su koketna, zabavna i nestašna. U idućem testu skupina muškaraca trebala je postaviti stolicu pokraj svoje, baš onako kako bi je postavili da razgovaraju s damom s fotografije. Skupina koja je vidjela fotografiju žene u crvenom postavila je stolicu bliže nego skupina sa ženom u plavoj haljini.

Znanstvenici zaključuju da su se muškarci htjeli više približiti ženi odjevenoj u crveno te da taj fenomen može objasniti evolucija. Naime, crvena boja u životinjskom svijetu označava razdoblje kada je ženka najplodnija. Tako, naprimjer, ženke babuna i čimpanzi vidljivo pocrvene u vrijeme ovulacije.

Niesta Kayser sa Sveučilišta Rochester u New Yorku tvrdi: 'Žena koja odjenu crvenu haljinu ili suknju bit će neodoljiva muškarcu. Isto tako, žene koje se dopisuju s muškarcima na internetu trebaju staviti svoju fotografiju na kojoj su odjevene u crveno.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi