DRŽI SE PROVJERENOG

Zašto Meghan Markle izbjegava nositi britanske modne brendove

17.09.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Meghan Markle ne krije svoju ljubav prema kanadskim brendovima poput House of Nonie, Mackage i Judith & Charles. S obzirom na to da je bivša glumica posljednjih sedam godina života provela u Torontu, gdje je snimala seriju 'Suits', te se ondje družila sa stilisticom Jessicom Mulroney koja ju je potaknula da nosi kanadske brendove, ne čudi činjenica da lijepu vojvotkinju najčešće možemo vidjeti upravo u kreacijama s potpisom kanadskih dizajnera

Sve što dotakne Meghan Markle pretvara u zlato. Što god odjene u trenu pretvori u vodeći trend, a isto se dogodilo i s vjenčanim prstenom od velškog zlata. Dizajneri diljem svijeta nadaju se kako će upravo svoju kreaciju jednog dana vidjeti na lijevoj vojvotkinji od Sussexa, no britanski dizajneri će se još neko vrijeme načekati.

Iako se svega odrekla zbog preseljenja u London i udaju za princa Harryja, Meghan se nije odrekla kanadskih i američkih brendova koje je rado nosila i za života preko bare. Slavna stilistica i njezina bliska prijateljica Jessica Mulroney otvorila joj je cijelu jednu novu dimenziju, povezavši ju s kanadskim brendovima, kada se radi snimanja serije 'Suits' Meghan preselila u Toronto.

Otada traje njezina ljubav prema kanadskim dizajnerima, čije kreacije nosi i danas, iako se od nje očekuje da prigrli britanske brendove i približi se britanskoj modi, kao što to čini njezina šogorica Kate Middleton.

  • +22
Meghan Markle u kreaciji Jasona Wua koji je odrastao u Kanadi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na nedavnom koncertu uWestminster Central Hallu Meghan je, primjerice, nosila kraljevsko plavu haljinu s potpisom tajvanskog dizajnera Jasona Wua koji je odrastao u Kanadi, u kombinaciji s cipelama talijanskog brenda Aquazzura i 'clutch' torbicom modne kuće Dior.

37-godišnja vojvotkinja je ranije također nosila izvorne kanadske brendove kao što su House of Nonie i Judith & Charles, koji su dotada bili nepoznanica britanskoj javnosti te su u rekordnom roku dobili na popularnosti.

  • +17
Meghan Markle u kreaciji kanadskog brenda House of Nonie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S druge strane britanski dizajneri ostali su postrani, u tišini nadajući se kako će upravo njihovu kreaciju Meghan odabrati za svoj sljedeći stajling. Stilistica i PR stručnjakinja Rochelle White rekla je za Femail kako je to što Meghan odabire kanadske brendove razumljivo, želeći vjerojatno uzeti dovoljno vremena da razvije svoj kraljevski stil.

'Ne smatram da Meghan griješi. Gledam na to na način da se trudi pronaći svoje mjesto među britanskim brendovima koji odgovaraju njezinu stilu', smatra White.

'Trenutno se drži brendova koji su joj poznati i koje voli. Uzela je vremena kako bi pronašla odgovarajuće brendove s kojima će oduševiti. Iako je Meghan sada dio kraljevske obitelji, smatram da još uvijek nastoji zadržati svoju osobnost i osobni stil', dodala je stilistica.

  • +17
Meghan Markleu kaputu s potpisom kanadskog brenda Mackage Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Oprezna je u smislu kako će američka i britanska javnost, ako i ostatak svijeta, gledati na nju. Mislim da ne želi biti viđena kao netko tko je zaboravio na svoje korijene i stil odijevanja', izjavila je White.

Meghan se svakako potrudila približiti javnosti u modnom smislu, odjenuvši crni kombinezon od 375 kuna s potpisom britanskog high street brenda Marks & Spencer.

'Sviđa mi se to što je Meghan viđena u M&S-ui drugim britanskim brendovima. Mislim da je pronašla neke komade koji joj odgovaraju. Baš kao što neki miješaju high street i dizajnerske komade, Meghan miješa britanske i svoje omiljene kanadske brendove', tvrdi White.

Meghan je, s druge strane, pokazala da vjeruje britanskim dizajnerima, prepustivši britanskoj dizajnerici francuske modne kuće Givenchy, Clare Waight Keller te Stelli McCartney da dizajniraju vjenčanice za njezin najvažniji dan u životu.

  • +5
Meghan Markle u drugoj vjenčanici koju je dizajnirala Stella McCartney Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

'Voljela bih vidjeti Meghan da nosi više brendova kao što su Missoma Jewellery, Charlotte Elizabeth, Stella McCartney, Lulu Guinness, pa možda čak i Victoria Beckham. Mislim da bi ovi brendovi odlično odgovarali njezinu stilu', dodala je stilistica.