BRZI REZULTATI

Zašto je Dukanova dijeta pokorila poznate ljepotice?

21.07.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Revolucionarna dijeta kojom mnoge zvijezde uspješno skidaju višak kilograma rezultat je 35-godišnjeg rada Francuza Pierrea Dukana

Dukanova dijeta je vrlo brzo nakon objavljivanja u magazinima i na internetu postala popularna, pa su njome kile skinule ljepotice poput Jennifer Lopez i Gisele Bundchen

Da ovu dijetu možete započeti u bilo kojoj dobi, pokazala je i majka Kate Middleton. Carol se za kraljevsko vjenčanje istesala u 56. godini zahvaljujući Dukanovoj dijeti.

Doktor Dukan smatra da njegova dijeta nije samo za jednu vrstu osoba – one koje su potpuno zdrave i nemaju višak kilograma. Iako Carol Middleton nije imala vidljivog viška, uz Dukanovu dijetu u četiri je dana skinula 1,8 kilograma.

Proslavljeni Francuz smatra da nema opasnosti od dijete i da se trebate držati osnovnih pravila, a to su meso i mliječni proizvodi s minimumom masnoća te salate svih vrsta nakon faze 'napada'.

Prvi dio faze 'napada' držite dva do deset dana, ovisno o broju kilograma koji trebate skinuti. Neograničeno jedete nemasno meso i mliječne proizvode s malo masti. U jednom danu smijete pojesti dva jaja, ali računajte da nije preporučljivo pojesti više od četiri žumanca u tjednu.

Zatim slijedi faza 'plovidbe' kada dodajete povrće i salate koje izmjenjujete po danima s namirnicama iz faze 'napada'.

U trećoj fazi dodajete i voće, a po završetku dijete ostaje vam takozvani bijeli četvrtak kad jedete samo proteine.