PREDMET DIVLJENJA

Zašto frajeri obožavaju ženske grudi?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.03.2011 07:43
  • Objavljeno 28.03.2011 u 07:43
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim što simboliziraju ženstvenost i što su erogena zona, još je mnogo razloga zašto muškarci obožavaju ženske grudi. Naime, upravo na tim ženskim atributima pogled im se zadržava čak deset sekundi duže nego na nekim drugim dijelovima tijela, a o njima se raspravlja gotovo kao o veličini muškog spolovila

Grudi dolaze u raznim veličinama, oblicima i formama, no bez obzira spadaju li u mini, maxi ili super size kategoriju, one su jedan od najjačih ženski aduta. Obožavaju ih muškarci u svim kulturama i stoljećima unatrag.

Prema nekim statistikama najveći broj muškaraca, njih 38 posto, bi se rado izgubilo u četvorki, slijedi je solidna trojka koju voli 32 posto muškaraca. Čak 19 posto frajera bilo bi zadovoljno peticom, dva posto voli izrazito male grudi, dvojke voli četiri posto muškaraca, a samo tri posto voli šestice.

Prema jednom njemačkom istraživanju provedenom na 200 muškaraca, gledanje u ženske grudi ravno je treniranju pola sata gimnastike i blagotvorno utječe na muško zdravlje. Pomalo seksistički zaključak, no ako se uzme u obzir da se muškarcima dok gledaju ženske grudi snižava krvni tlak i opasnost od srčanih oboljenja, možda taj podatak i nije pretjeran.

Hannes Hepp/Corbis

Hannes Hepp/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Hannes Hepp/Corbis

Jednako uzbuđuju žene i muškarce
Otkrivamo u čemu se krije tajna muške fiksacije na ženske grudi.

Grudi su znak plodnosti
Od košarice A do G, sve su grudi simbol ženske plodnosti. One su znak ženine sposobnosti da stvori i održi život.

Zbog prirodne selekcije
Prema Charlesu Darwinu i teoriji evolucije podsvjesno tražimo partnera koji je zdrav i sposoban za reprodukciju. Prema njegovim istraživanjima muškarce privlače grudi, osobito one zaobljenije i veće koje su indikator jake ženske konstitucije i sposobnosti za produžetak vrste. Iako nam danas reprodukcija nije top prioritet, instinkt je ostao.

Grudi su ključ za žensko uzbuđenje
Svaki dobar ljubavnik zna kako i na koji način uzbuditi ženu milujući joj grudi. No osim što su erogena ženska zona, samo pogled na gole ženske grudi dovoljna je stimulacija da raspali mušku maštu i libido.

Socijalni moment
Grudi su predmet obožavanja zbog brojnih bioloških razloga, no što je s utjecajem društva? U društvu opsjednutom grudima na svakom koraku vidljiva je fiksacija tim ženskim atributima. Pogledajte smo naslovnice časopisa, reklamne kampanje, videospotove, oglase i modne časopise. Dio tijela koji je obično uvijek u prvom planu upravo su grudi.

Obavija ih primamljivi veo tabua

Naime, one su dio tijela koji bi trebao biti prekriven i zaštićen od pogleda. Upravo zato što nisu namijenjene da ih svi vide, baš zato su privlačne. I kao što je Jerry Seinfeld u svom stilu jednom rekao da žene pokrivaju glavu, a ne grudi, svi bi trčali u dućan iza ugla kupiti novi broj magazina 'Head Illustrated'.
Zabranjeno voće najslađe je voće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi