NOVI TRENDOVI

Zašto će svi željeti nositi Herve Leger iduće sezone

11.02.2013 u 12:19

Bionic
Reading

Vikend je na njujorškim pistama donio mnogo zanimljivih modnih trendova koje nećemo moći zaobići iduće jeseni i zime. Pogledajte kakve kolekcije su predstavili Herve Leger, Alexander Wang, Prabal Gurung, Tibi, Jill Stuart, Monique Lhuillier i Lacoste

Herve Leger
Brend Herve Leger naširoko je poznat po svojim haljinama 'omotima' koje skrivaju sve nedostatke i tijelo čine besprijekornim, a ovoga puta na New York Fashion weeku pred njim je bio zahtjevan zadatak – kako brend s tako prepoznatljivim dizajnom održati svježim i inovativnim? Max i Lubov Azria koji dizajniraju za Herve Leger ovoga puta su doista uspjeli u tom naumu. Umjesto kolekcije koja je samo varijacija na temu bondage haljine, ova modne kuće ovoga puta predstavila je nešto sasvim drukčije. Cijela kolekcija prožeta je sofisticiranošću zahvaljujući duljim haljinama A-kroja od onih nešto užih pa sve do onih lepršavih, a sportski duh dodan je rezanim topovima i tajicama koje se nose ispod haljina. Zagasite boje krase sjajni uzorci strateški smješteni tako da u punom sjaju naglašavaju ženstvene linije. Tamne i zagasite boje prožimaju se sa sjajnim uzorcima, a cijeloj kolekciji poseban čar daju šilterice, koje ove modne komade čine nosivima u svakoj prilici.

Alexander Wang
Alexander Wang, koji je već proglašen 'wunderkindom' u svijetu u mode i za svoju najnoviju kolekciju dobio je same pohvale. Meki i predimenzionirani kaput koji podsjećaju na čahure, poput sive jakne s rukavima od crnoga krzna koje ruke pokrivaju poput velikih šapa. Kolekcija je veliki miks kože, vune i krzna, a tu je i efektni prekriženi pojas na kaputima i hlačama. Meke veste s gumiranim rukavima, svjetlucavi ovratnici prorezi na leđima te crne hlače s pojasom donijeli su Wangu reputaciju modnog urbanog inovatora. No pogled na bijele satenske hlače, top s V-izrezom te sivu krzneni kaput nevjerojatno podsjeća na glamur 70-ih i predstavlja idealan odabir za večernji izlazak.

Prabal Gurung
Kruta, pomalo muškobanjasta, a opet tako meka i ženstvena – upravo je takvu kolekciju Prabal Gurung predstavio na njujorškom tjednu mode. Peplum-jakne, haljine nježnog A-kroja u vojničkoj zelenoj boji ili pak u mornarsko plavoj kombinirani su s naizgled grubim gladijatoricama, onima do gležnja ili onih pak do sredine bedara. Jakne krasi bogato krzno, struk je strogo naglašen kožnim remenom, a ženstvene haljine imaju grublju notu kožnoj ormi. Slojevitost igra značaju ulogu, posebice kod svilenih haljina, koje čine spoj ženstvene lepršavosti i opake žene ratnice. Sam dizajner otkrio je kako je kolekciju osmislio po uzoru na članak objavljen u magazinu Time gdje je oklop za žene u vojsci nazvan jednim od najboljih izuma 2012. godine.

Tibi
U novoj kolekciji koju je Amy Smilovic osmislila za Tibi sve fantazije suvremenih djevojka će se ostvariti. Praktični odjevni komadi, nosivi u svim prilikama s naglašenom funkcionalnošću te efektnim detaljima i printevima. Grafički miks čine note oštre crne, upadljive kraljevsko plave te svjetlo smaragdno zelene. Printovi, koji su zaštitni znak ovoga brenda ni ovoga puta nisu izostali, a i efektne zakrpe su našle svoje mjesto u ovoj kolekciji.

Jill Stuart
Jill Sturart ovoga puta predstavio je rock'n roll kolekciju, a zavodnička crna u koži i čipki odlično je spojena s ledeno bijelom, bojom pudera te bež. Koža i čipka u kombinaciji s crnim lancima te seksi štiklama do gležnja ukrašenim trakicama, u sekundi su inače slatku djevojku Jilla Stuarta transformirali u opaku, seksi zavodnicu. Ova kolekcija ispunit će sve želje mladim rokericama i rock zvijezdama – od kožnih tajica, čipkaste uske haljine, šešira, kožne jakne, glamurozne haljine – popis je beskrajan.

Monique Lhuillier
Svojom novom kolekcijom Monique Lhuillier vratila se u korijene stare, klasične, a opet tako trendi mode. 'Ona je tamna, mračna i zavodljiva. Ona točno zna kako dobiti ono što želi' - upravo tako Monique opisuje svoju muzu koja ju je inspirirala na ovu kolekciju koja je na jednu stranu klasična, a opet moderna i elegantna. U ovoj kolekciji uspostavljena je ravnoteža između dnevne mode, bogate večernje, koktel komada i sofisticiranih komada te formalne odjeće. Duge lepršave haljine u zagasitim crvenim i zelenim nijansama rijetko koga će ostaviti ravnodušnim.

Lacoste
Francuska modna kuća Lacoste predstavila je kolekciju za muškarce i žene inspiriranu polarnim ekspedicijama. U mekim nijansama bijele boje i boje mramora, koja je razbijena jarkom narančastom, zelenom i denver plavom te vidljivim obrisima stijena i ledenjaka. Sportski i casual komadi imaju elegantnu notu, a mnogima će sigurno zapeti za oko haljine s kosim zatvaračima koje sežu do koljena.