magnet za poglede

Zaručnički prsten Kate Middleton proglašen je najpopularnijim na svijetu

02.12.2020 u 14:16

Bionic
Reading

Ako ste ikada čeznutljivo gledali zaručnički prsten vojvotkinje od Cambridgea i poželjeli ga sami imati – niste jedini. Prema novoj studiji provedenoj na dvije tisuće žena, njezin prsten ukrašen plavim safirom proglašen je najpopularnijim

Studija koju je naručilo Vijeće za prirodne dijamante otkrila je kako je zaručnički prsten koji je Kate Middleton poklonio princ William, a koji je prethodno bio u vlasništvu njezine svekrve, princeze Diane, najpopularniji odabir.

Prema riječima predstavnice Vijeća, zaručnički prsten vojvotkinje od Cambridgea izdvaja se svojim prepoznatljivim izgledom u znaku bijelih dijamanata koji čine kontrast s plavom bojom safira. Konkretno govoreći, ovaj skupocjeni prsten sadrži veliki plavi safir obavijen s 14 dijamanata postavljenih na 18-karatnom bijelom zlatu.

Svatko tko je imao priliku pogledati četvrtu sezonu Netflixove hvaljene serije 'Kruna' prisjetit će se scene u kojoj mlada Diana Spencer odabire jedan od mnogobrojnih zaručničkih prstena s potpisom krunske draguljarnice Garrard, a kako je uprizoreno u seriji, princ Charles dopustio je Diani da ga sama odabere.

Promotrivši sve ponuđene, Diani je za oko zapeo prsten s plavim safirom i bijelim dijamantima, za koji je princ Charles tada morao izdvojiti 28 tisuća funti, odnosno nešto više od 200 tisuća kuna.

Njegov dizajn navodno je nadahnut dizajnom broša od safira i dijamanata koji je princ Albert naručio kao poklon za svoju buduću suprugu, kraljicu Viktoriju 1840. godine.

Odabir ovog prepoznatljivog prstena pokazao se neobičnim izborom za buduću kraljevsku mladenku, jer je većina dama do tada birala jedinstvene prstene po mjeri ili one koji se u njihovoj obitelji prenose s koljena na koljeno. Prema pojedinim izvorima, činjenica da je Dianin prsten dostupan svima koji si ga mogu priuštiti uzrokovao je negodovanje službenika palače.

Nakon smrti princeze Diane 1997. godine, njezin zaručnički prsten predan je princu Williamu, a svijet ga je ponovno ugledao 16. studenog 2010. godine, kada je William najavio zaruke s Kate Middleton.

Ovaj kultni prsten danas se procjenjuje na nevjerojatnih 300 tisuća funti, odnosno 2,5 milijuna kuna, a zahvaljujući njegovoj velikoj popularnosti brojni dizajneri nakita odlučili su ga rekreirati nudeći njegove znatno jeftinije verzije.

  • +4
Princeza Diana i princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia