možete li odoljeti?

Zarina haljina-tunika bila je mega hit prošle godine, a sada se vraća u još boljem izdanju

02.06.2023 u 08:36

Zara haljina

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Zara na svojim policama ima komad koji ima sve predispozicije postati ultimativnim predmetom žudnje. Lanena haljina midi duljine s V-izrezom i kratkim rukavima sve je što nam treba ovog ljeta

Ono što je kašmir zimi, lan je ljeti. Lagan i prozračan zahvaljujući strukturi prirodnih vlakana, lan je jedna od najcjenjenijih ljetnih tkanina. Ima sposobnost brzog upijanja i otpuštanja vlage, dopuštajući zraku da cirkulira kroz tkaninu, pomažući održavanju kože hladnom i suhom. To ga čini odličnim izborom za vruću, vlažnu klimu.

Osim toga, ima termoregulirajuća svojstva, što znači da pomaže u održavanju tjelesne temperature u ravnoteži. Za vrućih dana hladi, a za hladnijih noći djeluje kao toplinski izolator, zadržavajući toplinu blizu tijela. Uz to, lakoća i udobnost dolaze zajedno s velikom izdržljivosti - iako je lan na dodir osjetljiva tkanina, zapravo je prilično otporan.

No, uz sva ta tehnička svojstva, tu je još jedna razlog zašto je lan najidealnija tkanina za ljetne lookove – svakoj kombinaciji daje dašak sofisticiranosti. Odličan primjer za to ima popularni high street brend Zara, koji na svojim policama skriva predivan novitet – tuniku s resastim završetkom koja osvaja na prvi pogled.

A tome u prilog ide i činjenica da je ova haljina-tunika s resama iz Zare već trijumfirala - prošle godine doživjela je 10 repriza, a ove sezone Inditex ga vraća se u bijeloj boji i s cijenom od 49, 95 eura. Ova haljina-tunika ima V-izrez i kratke rukave, a bez sumnje jedna od njezinih glavnih atrakcija je rub s resama s jedne strane. Nedvojbeno se radi o jednom od onih jednostavnih komada koji odmah daju dozu eleganciju i profinjenosti, baš svaki put kada ga odjenete.

  • +17
Zara haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo