USKORO U PRODAJI

Zara s čuvenim Stevenom Meiselom pripremila modnu poslasticu

11.09.2023 u 15:06

  • +6

Steven Meisel x Zara

Izvor: Promo fotografije / Autor: STEVEN MEISEL/ZARA

Bionic
Reading

Zadužen za fotografiranje najposebnijih kampanja brenda, slavni Steven Meisel i španjolska Zara stvorili su posebnu vezu koja je kulminirala stvaranjem zajedničke modne kolekcije

Omiljeni high street brend pretvorio je elemente osobnog stila Stevena Miesela u capsule kolekciju prepunu sofisticiranih i revolucionarnih odjevnih predmeta i dodataka, kako za žene tako i za muškarce.

Prijedlozi odišu čistim stilom i osobnošću fotografa. Traperice, hoodie majice, parka, krznena kapa, bandana, crne čizme na vezanje, sve su to komadi koji najbolje odražavaju stil jednog od najpoznatijih modnih fotografa. Njegove kreacije, briljantne, nadrealne i ekstravagantne, u potpunosti sadrže autobiografski pečat i najbolji su odraz svega što proživljava u određenim trenucima, uključujući njegov osobni svijet snova i vlastite opsesije.

Spoj glazbe i mode uvijek je bio izvor inspiracije za Meisela. Kroz grunge estetiku karirane košulje, Meisel odaje počast jednom od svojih najvažnijih modnih editorijala s početka 90-ih. Još jedan primjer ove posebne kombinacije u obliku kultnog izgleda je predimenzionirana traper jakna ukrašena efektom druge kože od šljokica. Sofisticirani crteži u obliku pauka koji se pojavljuju na majicama podsjećaju na Meiselove rane godine u ulozi modnog ilustratora.

Kolekcija 'Steven Meisel New York', naslov koji definira njezinu bit, ljubavno je pismo gradu rođenja fotografa. Kao prilog odjevnim predmetima, stvorio je 26 portreta osoba koje su, neizbježno, postala lica zauvijek povezana s njegovom poviješću i karijerom modnog fotografa.

Među tim osobnostima je, naravno, legendarna Linda Evangelista, zajedno s drugim modelima, prijateljima i suučesnicima, kako bivšim tako i sadašnjim, kao što su Amber Valletta, Liya Kebede, Irina Shayk, Gigi Hadid, Kaia Gerber, Penelope Tree, Eva Herzigova, Alton Mason, Ash Stymest ili Scott Barnhill.