NEVJEROJATNO!

Zar je moguće da ova haljinica košta 430.000 kuna?

11.06.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Jaknica s uzorkom leoparda napravljena od čak 80 posto poliestera i s dizajnerskim potpisom Saint Laurent prodaje se za vrtoglavih 40 tisuća funti, a cijena cvjetne babydoll haljinice istog modnog brenda koju reklamira Cara Delevigne procjenjuje se na nevjerojatne 43 tisuće funti

Slavni francuski modni brend našao se na meti oštrih kritika zbog visokih cijena koje baš i ne odgovaraju kvaliteti tkanina od kojih je načinjena odjeća. Prošloga mjeseca Saint Laurent na tržište je pustio sako jaknicu te kao njenu cijenu odredio vrtoglavih 40.420 funti, odnosno oko 357 tisuća kuna, piše Daily Mail

Sada je pak na vidjelo izašlo da se babydoll haljinica cvjetnoga uzorka, koju reklamira Cara Delevigne u kolekciji za jesen 2013, prodaje za nevjerojatnih 48.830 funti, odnosno za oko 430 tisuća kuna.

Sporna jaknica do prije tjedna mogla se kupiti na britanskoj internetskoj stranici Saint Laurenta, no sada je nestala s nje. Jaknica, koja se reklamira kao vuneni odjevni predmet, sašivena po uzoru na odijelo Le Smoking iz 60-ih godina prošloga stoljeća, sastoji se od čak 80 posto poliestera, dok tek 10 posto sastava čini vuna, a preostalih 10 posto saten.

Fashion Spot izvještava da su kontaktirali s YSL-om, čiji im je menadžment poručio kako se ta jaknica više ne prodaje u Europi. Suprotno tome, YSL trenutno prodaje hlače Le Smoking, u cijelosti napravljene od vune, za manje od tisuću funti, odnosno za manje od devet tisuća kuna.

Nedavna izvješća pokazuju da cijene luksuznih brendova određuju analitičari čiji interes leži u stvaranju velikih profitnih marži, koje su ponekad u suprotnosti sa željama dizajnera. Cijene se određuju prema pokazateljima koliko su kupci spremni dati za taj proizvod, a ne činjenici koliko košta sama proizvodnja određenog odjevnog predmeta.