Ambasadorica Kemig4u

Zanimljiva radionica hvaljene aromaterapeutkinje Mary Novosel

29.10.2019 u 17:33

Bionic
Reading

Mary Novosel, rođena Australka od malih nogu živi u Hrvatskoj. Nekadašnja je novinarka, a danas cijenjena aromaterapeutkinja i wellness managerica koja svojim proizvodima veseli i uljepšava svakodnevicu. Svoje bogato znanje i iskustvo nesebično dijeli s ostalima koji žele naučiti nešto više o prirodnoj kozmetici. U Kemig4u 5. studenog s početkom u 18 sati održat će radionicu nazvanu Eterična ulja i duhovnost

Upotreba eteričnih ulja i izrada prirodnih pripravaka već je odavno nadrasla onu početničku 'pionirsku fazu' te se danas već može na domaćem tržištu primijetiti priličan broj poduzetničkih inicijativa čiji su inicijatori od prvog dana stasali uz brand Kemig4u i njegove ambasadore poput Mary Novosel. Kao prepoznata aromaterapeutkinja i wellness managerica te autorica nekoliko knjiga na temu izrade prirodne kozmetike, od kojih je posebno zapažen priručnik za izradu prirodne kozmetike 'Prirodno lijepa', Mary je rado viđena predavačica i savjetnica za Kemigove akcije, radionice i proizvode.

Budući da je sama iskušala poduzetničku klimu kroz svoju tvrtku za proizvodnju i know how izrade prirodne kozmetike pod imenom Mary`s Sweets, otvorena je za sve oblike suradnje s novostasalim polaznicima radionica Kemig4u ali i za savjetovanje prilikom registracije i stavljanja na tržište novih pripravaka. Kako sama kaže, jedno je osmisliti pripravak, drugo je staviti ga na policu dućana ili ljekarne, a treće i najljepše je koristiti taj pripravak u svakodnevnoj njezi upravo zato što znate da je potpuno prirodan, najčešće ručne izrade, u maloj seriji s puno ljubavi, bez parabena, umjetnih boja i konzervansa te ga bez bojazni možete pojesti. Svaka kozmetika koju ne možeš namazati na kruh i pojesti, a da ti pri tome ne bude ništa, nije dobra za nas.

U sastavu svojih radionica, Mary Novosel podučava polaznike kako eterična ulja i prirodni pripravci mogu pomoći na svim razinama; od fizičke, emotivne, mentalne i duhovne. Svako eterično ulje djeluje na sve te četiri razine te mogu obavljati razne funkcije kao popraviti imunitet i ubrzati metabolizam, smanjiti bolesti kože, utješiti, smiriti misli i čak dovesti do duhovnih spoznaja. Zbog toga su se eterična ulja često i koristila u brojnim duhovnim praksama, bilo da se radi o molitvi ili meditaciji.

Kako dalje navodi, kaže se da eterična ulja sadrže vlastitu inteligenciju te djeluju tako da nam pomažu na svim navedenim razinama, bili mi toga svjesni ili ne. Na primjer, eterično ulje lavande odlično je protiv upala na koži i jedno je od rijetkih koje se može nanijeti direktno na kožu kada imate opekline, bilo od vatre ili sunca. Isto to ulje smiruje, dobro djeluje na san jer ako se kapne samo jedna kap na jastuk ono pruža utjehu, poput majčine, a djelovanje je još i jače ako se udiše putem aroma lampice. Ako ih želimo spojiti u našu duhovnu praksu, moramo znati koja ulja koristiti i koje poruke ili promjene želimo polučiti s njihovom upotrebom te je mnogima, pogotovo na početku, teško odabrati koja ulja bi bila najbolja za pojedine tegobe ili osjećaje.

Upravo zbog toga, Mary je nedavno osmislila wellness masažne svijeće koje ujedinjuju prirodne sastojke, poput maslaca i voskova, eterična ulja te na kraju reciklirajuću ambalažu od keramike i drva koja se može iskoristiti za neke druge namjene. Uz masažne svijeće može se naučiti i TAO CANDLE MASAŽA te se to tada pretvara i jedna pravi wellness spiritualni doživljaj.

Uz pomoć masažnih svijeća koje su već obogaćene eteričnim uljima te nose određene poruke, maser lakše odabire, prema potrebama klijenta, masažnu svijeću koja će najbolje u datom trenutku upotpuniti tretman. Svaka svijeća Mary`s Sweets, osmišljena je kao rezultat dugogodišnjeg znanja vlasnice Mary Novosel u području prirodne kozmetike, aromaterapije i wellnessa, te prema njenim riječima, zbog prirodnih maslaca i voska te eteričnih ulja okružuje svoju ljepotnu ali i duhovnu, mentalnu, emotivnu, fizičku te energetsku priču koja masažu čini pravim doživljajem i putovanjem u kojem sva čula uživaju. Zamišljeno je da svaki klijent može kupiti 'svoju' svijeću koja će biti rezervirana samo za njega kada dođe na masažu ili ju može ponijeti kući te normalno koristiti kao svijeću za ugođaj u domu ili za njegu tijela. Eterična ulja će, bez obzira masirali se mi sa svijećama ili ih samo mirisali, učiniti svoju funkciju te će i tako pozitivno djelovati na našu psihu i zdravlje. Također, s ovim svijećama može se masirati cijelo tijelo ili samo parcijalni dio tijela – lice, vlasište, leđa, ruke ili stopala. Što god odabrali, ugođaj neće izostati. Posude za svijeće su keramičke, s bambusovim poklopcem te se nakon potrošene svijeće mogu koristiti i u druge svrhe - tzv. reusable cups - kao šalice za kavu, posude za začin ili posude za sadnju biljke što ovu tao candle masažu čini posebno zanimljivom jer, osim što pruža ugodu - čuva okoliš što svakako pridonosi još boljem osjećanju klijenta za vrijeme ali i nakon tremama.

U ponudi se nalazi ukupno šest svijeća – tri ženske svijeće i tri muške svijeće.

Ženske svijeće su; Svijeća boja purpura, br. 93, eterično ulje: lavanda. Nježan miris eteričnog ulja lavande, koje je snažan antiseptik i djeluje umirujuće na sve segmente duše i tijela, budi u nama osjećaj zahvalnosti i olakšava snalaženje u svakodnevnim izazovima. Duhovno značenje ovog ulja je majka, strpljiva i snažna koja u spoju s numerološkim značenjem broja 9 - savršenstvo postojanja koje nas podržava i broja 3 – ljudsko biće između neba i zemlje čini neodoljivo snažnu komponentu te budi iskonsku moć i nepobjedivu žensku energiju u svim sferama našeg života.

Svijeća miris neba, br. 80, eterična ulja: naranča, bergamot, neroli. Sva tri eterična ulja; naranča, bergamot i neroli imaju jako antivirusno i antibakterijsko djelovanje, a na našu psihu i misli djeluju antidepresivno i opuštajuće. Njihovo duhovno značenje, od naranče koja predstavlja vrtlara u našem duhovnom vrtu, bergamota koji je psiholog pa do nerolija, iskrenog prijatelja, povezano je uz numerološko značenje broja 8 – transformacija i broja 0 – neprestana izmjena početka i kraja, čini ovu kombinaciju dobrim saveznikom u duhovnom rastu u kojem neprekidno učimo i budimo se svaki dan odrasliji i svjesniji za još jednu spoznaju.

Svijeća 1001 noć, br. 69, eterična ulja: ylang ylang, vanilija, geranij. Uz snažne mirisne note koje bude sva čula, ova eterična ulja djeluju antibakterijsko i protugljivično te jako regeneriraju kožu. Iako blago stimuliraju, u biti umiruju emocije i misli. Njihovo duhovno značenje; ylang ylang je strastveni umjetnik i ljubavnik, vanilija je ugodna prijateljica i ljubavnica a, geranij – skrbnik i mirotvorac, u kombinaciji s numerološkim značenjem broja 6 – ljubav i privlačnost, balans u životu i s brojem 9 – nesebično davanje, čini ovu kombinaciju snažnim životnim koktelom koji se ispija svaki dan, jer ljubav i strast, bilo tjelesne ili duhovne, čine smisao našeg postojanja.

A muške svijeće su: Svijeća plava šuma, br. 11, eterična ulja: eukaliptus, cedar, paprena metvica. Kao snažni antiseptici i mukolitici, ova eterična ulja čiste dišne putove i pomažu nam da udišemo što više kisika zbog čega nas pune pozitivnim mislima i optimizmom. Njihovo duhovno značenje, eterično ulje eukaliptusa koje je dalji rođak na kojega se možeš osloniti, eterično ulje cedra kao životni učitelj i eterično ulje paprene metvice koje je odvjetnik, borac za istinu, u spoju s numerološkim značenjem broja 1 - uspravan čovjek svjestan svoje moći (dvije jedinice su dva uspravna čovjeka svjesna svoje moći), čine kombinaciju snažnih jedinki i njihovih spoznaja koje ujedinjene i uz podršku, kako samih sebe tako i drugih, mogu promijeniti svijet.

Svijeća snaga volje, br. 25, eterična ulja: bor, ružmarin, pačuli. Snažnog antiseptičkog i analgetskog djelovanja, ova tri eterična ulja dodatno snažno bistre um te tjeraju negativne misli i smanjuju napetost. U tumačenju duhovnog značenja eteričnih ulja, bor predstavlja čuvara, ružmarin pravnika, a pačuli ostvarenu ženu ispred svog vremena. Zbog toga se ova kombinacija dobro uklapa s numerološkim značenjem jer broj 2 predstavlja dualnost a broj 5 osjetila i pet elemenata u prirodi. Zbog svega navedenog, ova kombinacija predstavlja savršenu vezu između zrelog muškarca i ostvarene žene.

Svijeća put ratnika, broj 74, eterična ulja: naranča, cimet, kamfor. Snažna antiseptična i analgetska eterična ulja koja potiču cirkulaciju ali i koncentraciju te stvaranje pozitivnog stava. Njihovo duhovno značenje; naranča kao vrtlar u duhovnom životu, cimet kao vojni trener i kamfor kao moćan saveznik i poslovni partner, dobro se uklapa u numerološko tumačenje broja 7 – težnja ka spoznaji misterije postojanja i broja 4 – osvještavanje same konkretnosti postojanja. Iako u početku, zbog mirisa podsjeća na blagdanske dane, ova kombinacija je puno snažnija od tih asocijacija – pomaže nam da ustrajemo u radu na sebi, pošteno pristupimo svom rastu te tako dokučimo vlastito poslanstvo.