poželjni modeli

Zakoračili smo u sezonu čizama, a ovo su modeli koji se kupuju i nose

12.11.2023 u 17:41

Bionic
Reading

Trendovi čizama posebno su raznoliki ove sezone - od dojmljivih modela iznad koljena, preko skulpturalnih dizajna, do elegantnih čizama sa stiletto potpeticom koje bilježe veliki povratak. Ovo su hit modeli kojima nećete pogriješiti ove godine

Jesen je ovdje, a s njom dolazi i vrijeme nižih temperatura, ali i stiliziranih višeslojnih i cool kombinacija kao stvorenih za nošenje uz čizme. Ove godine postoji mnoštvo trendova koji će oduševiti ljubitelje mode. Bilo da tražite klasičan izgled ili nešto malo oštrije s visokom petom, ove sezone za svakoga postoji ponešto.

Najveći trendovi čizama za jesen i zimu

Tijekom tjedana mode u Milanu, Parizu i Londonu, stilistice, modne influencerice i trendseterice pojavile su se sa statement čizmama, kao što su uski modeli preko koljena ili metalik disko čizme koje praktički vrište za pažnjom. No na svoje će ove sezone na svoje doći i ljubiteljice tiših tonova i minimalističkih silueta.

Čizme s naborima

Slouchy čizme, koje odlikuje nabrani materijal, jedan je od sve traženijih proizvoda u online trgovinama. Ova varijanta visokih čizama ili gležnjača iznimno je ležerna zahvaljujući namjernim naborima. Specifični oblik novog must-have modela je promjenjiv - od kaubojskih, preko robusnih čizama, pa sve do varijanti do koljena s ekstra širokim nogavicama.

Disko čizme

Šljokice i metalik sjaj – ove sezone u garderobu ćete poželjeti unijeti malo disko groznice. Čizme u metalik bojama ili ukrašene šljokicama definitivno su jedan od trendova sezone. A tu je i odličan stilski savjet – u kombinaciji s grubim pletenim predmetima i u kontrastu s toplim zemljanim bojama ili nježnim pastelnim tonovima, disko čizme privlače pažnju i stvaraju efekt iznenađenja.

Bajkerske čizme

Robusne niske cipele od isprane kože s kopčama sveprisutne su u street styleu i na društvenim mrežama te imaju velike šanse postati najvrući trend cipela godine. Bajkerske čizme – kao što im ime sugerira – potječu iz svijeta motociklizma. Osim debelog potplata, široke osovine i blago uglatog oblika, čizme imaju još jednu jedinstvenu značajku: kožni remen sa srebrnim metalnim prstenom na gležnjevima, koji je namijenjen zaštiti vozača u slučaju pada.

Kaubojske čizme

Kaubojske čizme proslavile su svoj povratak prošle godine, a ove sezone dobile su popriličan vjetar u leđa te se predviđa da bi čak mogle zasjeniti i sveprisutni model chelsea. Bilo da su do koljena ili niže, od umjetne kože ili antilopa, klasične crne ili metalik – kaubojske čizme izgledaju odlično u svim varijantama! Mogu se posebno dobro kombinirati uz mini haljine, a ako ste ipak fan hlača, uvijek može odabrati traperice.

Čizme s platformom

Prepoznatljiv potplat u obliku platforme bio je itekako istaknut u ovogodišnjim kolekcijama. A ta dodatna visina zahvaljujući blok peti nije samo praktična tijekom kišne sezone, već daje i povećanje samopouzdanja tijekom cijelog dana. Posebno je popularna kombinacija s lepršavim ili skinny trapericama svijetloplave boje.

Čizme za jahanje

Dugo su ih se smatralo pomalo buržoaskima, no sada čizme za jahanje slave povratak, posebice u klasičnim bojama poput crne ili smeđe. Nije ni čudo jer baš svaki look čine elegantnim, a jednako dobro pristaju uz duge oversized kapute u bež boji koji su trenutno u trendu, ali i uz uske kožne kapute.

Čizme sa stiletto petom

Ove sezone praktički je nemoguće izbjeći čizme s nježnom stiletto petom. Osim sjajnim izgledom, ovaj model ističe se i udobnošću zahvaljujući niskim kitten potpeticama, koje smo dosad nosili isključivo na salonkama.

Skulpturalne i čizme na punu petu

Balenciagine čizme do koljena Waders bilo je teško promašiti, uparene s brojnim stilovima na pisti za jesen 2022. Ove godine skulpturalne čizme i one na punu petu jedan su od najvećih trendova. Ovi modeli baš svakoj kombinaciji daju ekstravagantan izgled, a savršeno pristaju uz harem hlače, koje se nose uvučene u obuću.

Minimalističke gumene čizme

Funkcionalnost u kombinaciji s dizajnom vrlo je važna, što je iznjedrilo vjerojatno najneobičniji trend čizama godine: gumene čizme u minimalističkoj, elegantnoj varijanti. Influencerice i street style zvijezde pokazuju kako to funkcionira, a jedno je sigurno – ove nezaobilazne čizme za kišu ne nose se samo za lošeg vremena.

  • +24
Trendi čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'