POPUT GRACE KELLY

Zaista je posebna: Najuspješnija hrvatska manekenka otkrila sve detalje o bajkovitoj vjenčanici

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 20.07.2018 11:12
  • Objavljeno 20.07.2018 u 11:12
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Naša najuspješnija manekenka i suvlasnica modnog branda Sopar, Helena Šopar, u Bolu na Braču ovog je lipnja izrekla sudbonosno 'da' svom dugogodišnjem partneru, menadžeru Vjeki Zadri

Kako je izgledalo bajkovito vjenčanje Helena je otkrila objavom mnoštva fotografija na Instagramu, a na mnogobrojne upite o jedinstvenoj vjenčanici napokon je odlučila odgovoriti.

A post shared by Helena Sopar (@helenasopar) on

Kako otkriva lijepa Novaljka, glavna inspiracija za bajkovitu vjenčanicu bila je haljina američke glumice Grace Kelly kakvu je 1956. godine nosila na vjenčanju s monegaškim princom Rainierom III.

Kultna vjenčanica monegaške princeze djelo je američke kostimografkinje Helen Rose koja je pekla zanat u filmskoj kompaniji Metro Goldwyn Mayer, a vjenčanica naše najpoznatije manekenke djelo je njezina vlastitog modnog brenda čiji su zaštitni znak elementi tradicionalne paške odjeće, uključujući svjetski poznatu čipku.

  • +3

Vjenčanica Grace Kelly

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Svu čipku ručno su izrađivale krojačice brenda Sopar, a top je napravljen bez ijednog šava. Čipkasti šlep na leđima proteže se na dva metra kvadratna, a također je iskorišteno 40 metara svilenog tafta. U stvaranju vjenčanice utrošeno je 700 sati rada, imala sam 70 proba vjenčanice, ponekad i u 1 sat nakon ponoći', otkriva Helena.

'Ova vjenčanica pripada muzeju paške čipke. Na prvi pogled jasno da je tu neki izuzetni podvig u igri', samo je jedan od komentara upućenih domaćoj manekenki i suvlasnici modnog brenda Sopar čija je vjenčanica definitivno jedna od najposebnijih u ovoj godini.

A post shared by Helena Sopar (@helenasopar) on