spektakularni dizajni

Zaboravite na klasične balerinke: Evo koji modeli se nose ovog proljeća

29.03.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Kao i prošlog proljeća, balerinke ćemo u narednim mjesecima viđati na svakom koraku, jer se ovoj udobnoj i elegantnoj obući ne nazire kraj popularnosti

U novoj sezoni dizajneri su ipak pripremili neke preinake u hit modelima kako bi ih učinili još modernijima i u skladu s novim trendovima. Očekujete balerinke s detaljima koji odišu luksuzom, spektakularne boje i Mary Jane modele u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

U bogatoj ponudi kao najpoželjnije i dalje slove rupičaste balerinke brenda Alaia ili, pak, Miu Miu modeli u klasičnom baletnom stilu. No, fashionistice na Tjednima mode pokazale su i da uz cjenovno pristupačnije modele možete zablistati kao prava modna zvijezda, a dovoljno je birati neki od sljedećih stilova.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Mary Jane balerinke

S klasičnim crnim dizajnom baš nikad ne možete pogriješiti, a kada govorimo o trenutno najpoželjnijim modelima, svakako računajte na hit Mary Jane balerinke sa ženstvenom i praktičnom vezicom preko rista.

Upravo one garancija su elegancije u svakom stajlingu te nosivosti od jutra do mraka koju mogu zahvaliti podatnom materijalu i širokom vrhu uz koji nećete osjetiti ni traga nelagode.

  • +6
Vibi Venezia balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nose se od ranog proljeća do kasne jeseni, što ih čini odličnom investicijom, kao i njihova iznimna svestranost koja vam garantira nosivost uz ljetne haljine, kaoi klasične proljetne kombinacije hlača i jakni.

Balerinke u efektnim bojama

Od trendovskih balerinki u pastelnim nijansama preko spektakularnih vatreno crvenih do onih u šarenom printu; ove sezone pustite mašti na volju i uživajte u nikad širem asortimanu omiljene obuće u raznim dizajnima.

Na pariškom Tjednu mode posebno su poželjniji bili upravo crveni modeli, koji će i najležerniji stajling učiniti glamuroznim. Tu su i chic modeli s leopardovim točkicama, koje je prvi predstavio Gianvito Rossi, a koje će one najsmjelije modne ovisnice nositi u kombinaciji s komadima životinjskog printa.

Prozirne balerinke

Kao najmoderniji, pa čak i posve avangardni stil, stižu nam - prozirne balerinke. Od onih koje su dizajnirane s gotovo nevidljivom tkaninom, preko hit mrežastih modela koji su već započeli s dominacijom na gradskim ulicama pa sve do šarmantnih čipkastih balerinki koje su neodoljivo udobne te kao stvorene za nošenje i tijekom cijelog ljeta.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iz ove kategorije, ipak su najpopularnije tzv. ribarske balerinke, dizajnirane posve od mrežastog materijala. Osim luksuznih brendova, pronaći ćete ih u high street trgovinama gdje su dostupne po cijenama već od 20 eura.

No, ako želite otići korak dalje i investirati u pravi hit sezone, birajte Alaine mrežaste modele ili ženstvene Khaiteove balerinke prozirnog bež materijala, s izvezenim cvjetićima u ljubičastoj i bijeloj boji.

Balerinke s vezicama

Sandale i cipele s vezicama preko rista ili oko gležnja, koje se nerijetko penju sve do koljena, garancija su senzualne siluete koja izdužuje nogu i ostavlja snažan dojam zavodljivosti. U ovom stilu balerinke su daleko najudobnije, posebno one s vezicama od podatne gume, koje ni po čemu ne zaostaju u eleganciji.

Miu Miu sve je podignuo na višu razinu dizajniranjem balerinke koje na vrhu imaju simpatičnu mašnicu, na koju se nadovezuju dva kontrastna masivna remenčića, a sve završava s glomaznim povezom iznad gležnja.

Spektakularne balerinke s cirkonima, zakovicama i zlatom

Metalik obuća ne izlazi iz mode niti ovog proljeća te će razne srebrne i zlatne balerinke nastaviti sa svojom dominacijama, baš kao i razni modeli sa zakovicama koje smo proteklih sezona viđali na svakom koraku.

Sada im se priključuju i spektakularni modeli, u cijelosti optočeni u cirkonima, među kojima se posebno ističe Jimmy Choo koji je predstavio ovakav model u ružičastim nijansama, koji bi svaka modna zaljubljenica poželjela u svojoj kolekciji.