jesenski look

Zaboravite na crne klasike: Ovo su najtraženije jakne sezone i izgledaju fantastično

21.10.2023 u 09:38

Emily Ratajkowski

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Kada zavlada jesen, teško je odoljeti i ne prepustiti se modnom stilu s grunge prizvukom. Tamne boje i raskošne tkanine tako dobro idu uz maglovito vrijeme i jutarnju hladnoću, a tu su i ultimativni komadi – kožni baloneri i sakoi

Dolaskom hladnijih dana brojne trendseterice i zaljubljenice u modu zamijenile su obožavane sakoe u svim nijansama baggy kožnim komadima te posegnule za oversized jaknama i balonerima. Usklađujući se s godišnjim dobom, vidljivo je da crne kožne jakne ustupaju mjesto toplim smeđim stilovima koji efektno ublažuju određene stajlinge, lijepo se stapajući s jesenskom paletom boja.

Jedna od pokretačica trenda je Sofia Richie Grainge u kožnoj jakni boje karamele u kombinaciji sa svilenkastom bijelom haljinom na događanju brenda Loro Piana u Kaliforniji. Usklađujući dodatke s jaknom, Sofia se odlučila za smeđe kožne slingback sandale i kožnu torbu Loro Piana boje breskve kako bi upotpunila svoj look. Izgledajući odlično u kombinaciji sa svijetlim bojama, uključujući bež i bijelu, smeđa kožna jakna također može savršeno funkcionirati s komplementarnim toplim tonovima kao što su narančasta i crvena za tonski usklađen izgled.

I Emily Ratajkowski je nedavno na ulicama New Yorka pokazala pravi jesenski look. Noseći kaput duljine do koljena uz smeđe čizme s petom od brušene kože, Ratajkowski se priključila rastućem trendu kožnih balonera, uočenom posljednjih tjedana i na Alexi Chung i Kate Moss.

Od dubokih čokoladnosmeđih do svjetlijih kestenjastih tonova, trendseterice i diktatorice trendova svoje crne kožne jakne zamjenjuju toplim jesenskim nijansama, baš u skladu s promjenom sezone. Od oversized bomberica, retro 'iznošenih' kožnih jakni pa do stajliš kožnih balonera – smeđi komadi itekako su dobrodošli u ormaru ove sezone.

  • +11
Smeđe kožne jakne i baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo