VJEČITA INVESTICIJA

Za svaki stas: Kako odabrati savršenu malu crnu haljinu

11.09.2020 u 06:45

Bionic
Reading

Mala crna haljina je neprolazni klasik i nešto što bi svaka zaljubljenica u modu morala imati u svojoj garderobi

Premda mnogi nisu ljubitelji nošenja crne odjeće ljeti, mnoge slavne fashionistice se ne bi složile s time poput Angeline Jolie, Vogue Williams ili Jennifer Aniston koje ih vrlo rado uključuju u svoje dnevne ili večernje stajlinge.

LBD, odnosno little black dress, je uvijek dobrodošla solucija kad nismo sigurni što odjenuti, a bez puno problema mogu se nositi i u prijelaznom periodu npr. uz kardigan, cargo jaknu ili košulju od jeansa uz npr. trendi kaubojke.

Stilisti se slažu kako za svaki oblik tijela i konstituciju postoji idealna mala crna haljina.

Donosimo nekoliko korisnih savjeta uz pomoću kojih ćete pronaći malu crnu haljinu za vaš stas.

Ako je vaše tijelo ravnog oblika, dakle bez nagašenog struka, potražite kratke crne haljine koje će vizualno stvoriti iluziju struka. 'Za ovaj tip tijela odličan su odabir crne haljine s detaljima perja, volančića ili prozirnih dijelova, posebno u gornjem i donjem dijelu tijela', smatra Španjolka Ane Hernando koja stoji iza zanimljivog bloga Look & Chic.

Vogue Williams Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ako je vaše tijelo trokutastog oblika, odnosno bokovi su širi u odnosu na gornje dijelove tijela, trebali biste se usredotočiti na malu crnu haljinu koja usmjerava pozornost na gornji dio tijela. Sjajan su za vas izbor modeli kratkih crnih haljina s tzv. jastučićima na ramenima koji su posljednjih nekoliko sezona veliki hit. Dopušteni su i asimetrični krojevi, volani, puf rukavi ili tzv. 'halter' izrezi. Donji dio haljine najbolje je da bude lepršav i od laganijeg materijala.

Ukoliko ste građeni u obliku 'obrnutog trokuta', odnosno, ramena su šira od donjeg dijela tijela, odnosno bokova odlično će vam pristajati male crne haljine s V-izrezom kako bi se figura vizualno izduljila. Izbjegavajte previše ukrasa u području grudi, dok se u donjem dijelu možete zaigrati kako bi se postigao dojam većega volumena.

Ukoliko je vaša građa tijela poput jabuke, u ovom slučaju najkritičnije je područje trbuh. Odaberite tzv. empire krojeve malih crnih haljina rezanih ispod grudi s bogatijim slojevima tkanine koji slobodno padaju kako bi se prikrio trbuh. V-izrez je ovdje također dobrodošao.

Ako ste građeni poput pješčanog sata, za vas su najbolji izbor uske mini haljine koje će naglasiti vaše atribute poput vitkog struka. Najbolji primjer takvog oblika tijela je glumica Sofia Vergara koja se može pohvaliti s naglašenim oblinama i uskim strukom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Never too hot for boots

Objavu dijeli SOFIA PEREIRA (@sofiadesu)