NOVI ADUT

Za njihovim kompletom nastala je prava pomama, a sada su lansirali haljinu koju ćemo narednih mjeseci viđati posvuda

12.08.2020 u 15:28

Bionic
Reading

U svega četiri godina postojanja na modnoj sceni, njujorški brend Khaite iz potpuno anonimnosti izašao je zahvaljujući svom skupocjenom i upečatljivom kašmirskom kompletu veste i grudnjaka, a za novu modnu sezonu upravo su pripremili dva nova komada od pletiva kojim brojni prognoziraju veliki uspjeh u narednim mjesecima

Glas o njujorškom modnom brendu Khaite pročuo se prošloga kolovoza zahvaljujući američkoj glumici Katie Holmes. Na ulicama Manhattana, zvijezda serije 'Dawson's Creek' ugledana je u kompletu od kašmirske veste i pripadajućeg grudnjaka, a samo sat vremena nakon što je brend Khaite na svom Instagram profilu objavio fotografiju svoje slavne obožavateljice, spomenuti komplet rasprodan je u svega nekoliko sati.

  • +3
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Modna priča o brendu Khaite, kojeg je 2016. godine osnovala dizajnerica Catherine Holstein, ne bi bila toliko nevjerojatna da nije bilo tri razloga. Oba odjevna predmeta viđena na Katie Holmes djelo su, do tada, nepoznatog brenda široj javnosti. Zajedno iznose vrtoglavih 2.454 eura, odnosno nešto više od 18 tisuća kuna, a usprkos visokoj cijeni i vunenom sastavu spomenuti komplet uspio je najprodavaniji odjevni komad sredinom prošloga ljeta, s temperaturama iznad 30 stupnjeva.

  • +7
Katie Holmes u komadima s potpisom brenda Khaite Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Modni utjecaj kašmirskog kompleta s potpisom Khaite bio je toliko velik da je brend svaki put nadopunjavao njegove zalihe, s listama čekanja od mjesec dana, usprkos njegovoj visokoj cijeni.

Kao i s većinom popularnih odjevnih komada, viralnost kompleta s potpisom Khaite očekivano je privukla pažnju high street brendova na čelu sa španjolskom Zarom, koja je u narednim tjednima lansirala vlastitu verziju ovog upečatljivog kompleta po znatno pristupačnijoj cijeni, a sav ovaj konekst potreban je za procjenu veličine dva nova modna komada koje je brend Khaite upravo lansirao u prodaju.

  • +2
Pletena kombinacija s potpisom Zara Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Riječ je o pletenoj haljini i bodiju koji obećavaju postati nova senzacija među sljedbenicama ovog njujorškoga brenda.

Haljina imena Beth izrađena je od finog, rebrastog pletiva, posebno odabranim zbog svoje elastičnosti i strukture. S niskim, srcolikim dekolteom i dugim rukavima koji padaju ispod zapešća, spomenuta haljina u prodaji iznosi nešto više od 10 tisuća kuna, no vjeruje se kako će njegovu jeftiniju verziju u narednim mjesecima ponuditi brojni high street brendovi, na čelu sa španjolskim etiketama u vlasništvu modne grupacije Inditex.

Uz haljinu imena Beth, brend Khaite predstavio je i pleteni model crnog bodija imena Yves po cijeni od 6500 kuna koji će nesumnjivo, poput pletene verzije haljine, uskoro dobiti svoju jeftiniju inačicu.