MODNA INSPIRACIJA

Vrući trendovi iz glavnog grada Danske koje ćete poželjeti isprobati

24.08.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Glavni grad Danske posljednjih sezona postalo je glavno mjesto za uočavanje trendova koji će definirati sljedeću - kako na modnim pistama, tako na ulicama zahvaljujući stajliš pripadnicama skandinavske street style scene

Novo izdanje Tjedna mode u Kopenhagenu još jednom je potvrdilo visoki status koji na svjetskoj modnoj sceni uživaju skandinavski brendovi, kao i stajliš dame iz hladnijih krajeva.

Street style fotografije s ulica danskog glavnog grada još jednom su dokazale kako je ono što se vidi na ulicama nerijetko čak i bolje od onog što se viđa na modnim pistama. Ono što posebno osvaja je odlična kombinacija privlačnih vedrih nijansi, ležernih silueta, neizbježnog minimalizma, ali i obilje osobnosti koji stajlinzima ističu stajliš Skandinavke.

Njihov pristup modi s razlogom je osvojio fashionistice diljem svijeta, baš kao i lokalni brendovi koji su u Kopenhagenu ovih dana predstavili novitete za novu sezonu proljeće/ljeto, no posve primjenjive na jesenske mjesece pred nama.

Nekoliko trendova uspjelo se istaknuti u nadolazećim kolekcijama skandinavskih brendova. Sudeći po njima, ponovno ćemo svjedočiti dominaciji zemljanih tonova, ali i velikoj popularnosti komada od trapera u duhu Y2K estetike.

Kaputi i baloneri koji privlače pozornost

Svake zime gledamo nove trendove u dizajnu kaputa, međutim kožni kaput i klasični baloner vječni su klasici. Ono čemu nas je novi Tjedan mode u Kopenhagenu jest da možemo kreirati vrlo upečatljiv look samo ako mu dodamo jedan dugački kaput ili baloner.

Traper kombinacije

Kompleti od trapera bili su iznimno popularni u 80-ima, no ništa manje dobro ne izgledaju niti danas. Tzv. 'double denim' stil svodi se na usklađivanje gornjeg i donjeg dijela u komade od trapera, a Skandinavke pokazuju kako su moderne traperice širokog kroja i traper jakna ili košulja sve što vam je potrebno za dobitnu modnu kombinaciju.

Zemljani tonovi

I dok modnom scenom još uvijek dominiraju Barbie ružičasti i vatreno crveni komadi, skandinavski brendovi s novim kolekcijama najavili su povratak zemljanim tonovima koji će neusmnjivo obilježiti i jesenske mjesece pred nama.

Hlače širokih nogavica

Već nekoliko uzastopnih sezona hlače širokih nogavica predstavljaju ključni komad u ormarima svjetskih fashionistica, a o njihovoj popularnosti dovoljno govore i najnovije kolekcije omiljenih brendova iz Skandinavije. Od krojenih hlača do opuštenog trapera u cargo stilu, udobnost je i dalje visoko na listi prioriteta.

Definiran struk

Ako je suditi po novim kolekcijama skandinavskih brendova pogled na hiper-ženstvenost iduće će se godine vrtiti oko stegnutog struka s komadima korzetnog efekta, no ništa vas ne sprječava da ovaj senzualan trend isprobate već u prvim danima jeseni.

Skulpturalne siluete

Želite stvoriti stajling koji će vas izdvojiti iz gomile? Vrijeme je da pojačate glasnoću i poigrate se proporcijama. Od prenaglašenih ramena do asimetričnih završetaka, komadi iz novih kolekcija renomiranih brendova iz Skandinavije jasan su pokazatelj koliko odabir komada jedinstvenog izgleda pomaže u stvaranju upečatljivih stajlinga.

U kreiranju sadržaja rubrike Lifestyle izdvajamo proizvode koje smatramo kvalitetnima i koje i sami radi koristimo. Proizvode navedene u ovom članku sponzorirao je Zalando.