promjene trendova

Vrijeme je da se pozdravite s ovim modelima traperica i svoju garderobu obogatite novim trendi krojevima

04.03.2023 u 10:31

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme mogli smo pratiti dolazak nekoliko novih modela traperica, što znači da je došlo vrijeme za obnavljanje garderobe komadima trendi krojeva

Traperice se s razlogom nazivaju najosnovnijim komadom svake garderobe. Razlog je jednostavan: udobne su, lako se kombiniraju uz svaki outfit i vječno su u modi! Većina žena posjeduje znatno više od jednog para jer je teško odoljeti tolikoj ponudi modela, krojeva i nijansi, no postoje neki koji više nisu ni približno trendi kao što su to bili.

Stoga donosimo pregled modela traperica koje su sve manje in, uz prijedloge kojim modelima biste ih mogli zamijeniti i osigurati si moderan i pogođen stajling!

Široki kroj umjesto super skinnyja

Mnogi su s oduševljenjem dočekali vijest da će široki modeli traperica ponovno biti prevladavajući trend, što istovremeno znači da su jako uski krojevi nešto manje poželjni. U ovom trenutku široke traperice jednostavno djeluju kao znatno više pogođen modni odabir.

Traperice niskog struka stvar su prošlosti

Hlače niskog struka već su neko vrijeme poprilično out, stoga je ovo idealan trenutak da promislite o kupovini trendi para visokog struka. Traperice ovog kroja možete nositi uz gotovo sve, od oversized komada, preko uskih topova, do košulja koje u njih možete umetnuti na vrlo chic način.

Crne hlače zamijenite svjetlijim traperom

'Tjedni mode pokazali su nam da je klasični plavi traper trenutno daleko najpopularniji. Bilo da je riječ o ispranom ili onom mornarski plavom, svaki je bolji od crne varijante, a koju više gotovo da ne možemo uočiti', kaže stručnjakinja za modu Rebecca Rhys-Evans.

Umjesto dužine do gležnjeva, nosite onu do poda

Traperice koje otkrivaju gležnjeve bile su toliko popularne da se činilo da nikad neće izaći iz mode. Čak i one koje nisu dolazile u tom kroju nerijetko smo sami podizali na razne načine da bismo bile u korak s ovim vrućim trendom. Ipak, koliko god se činio neprolaznim, u 2023. godini mu je, prema svemu sudeći, došao kraj.

Tako ćemo od sada, umjesto uskih hlača do gležnjeva, nositi gotovo isključivo široke modele koji dužinom dodiruju pod.

  • +18
Barrel-leg traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Izblijeđene traperice zamijenite jednobojnima

Izblijeđene traperice pravi su klasik, no možda je vrijeme da promislite o onima u jednom tonu. Naime ove sezone znatno više su in hlače koje nemaju izblijeđen prednji dio, već dolaze u ujednačenoj, uglavnom tamnijoj plavoj nijansi, a popularizirale su ih Kendall Jenner i Katie Holmes.

Neravni rubovi više nisu cool

Neravni rubovi donedavno su djelovali beskrajno cool, no sada su ih zamijenili elegantniji krojevi ravnih rubova.

'Ravni rubovi nosili su se oko 2014. godine, ali sada se definitivno vraćaju u modu kako bi svakom stajlingu dali dojam urednosti i elegancije', kaže modna stručnjakinja Hannah Almassi.

  • +26
Street style izdanja na milanskom Tjednu mode Izvor: Profimedia / Autor: MARCY SWINGLE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA