ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL

Vrhunska vina, delicije iz cijelog svijeta i kuhari virtuozi

21.02.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Talijan Damian Nigra, kuhar s Michelinovom zvjezdicom, predstavit će se u kulinarskom showu, a visoku kuhinju predstaviti će slavni brazilski kuhar Felipe Bronze. Naš Robert Perić priredit će delicije od istarskog boškarina

Četvrti internacionalni festival vina – Zagreb Wine Gourmet Festival – predstavit će hrvatskoj publici gotovo 500 izvrsnih vina, a u sklopu gastronomskog dijela posjetitelji će moći kušati delicije renomiranih kuhara iz Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, Brazila, Švedske i Hrvatske. U sklopu festivala organizatori su predvidjeli čitav niz zanimljivih zbivanja; IMW Master Class, brazilsku večeru, predavanje francuskog vinara Nicolasa Jolyja o biodinamičkim vinima, okrugli stol o perspektivi hrvatskih vina i vinskog turizma...

Gala večera i gala vino

Zagreb Wine Gourmet Festival mjesto je susreta hotelijera, ugostitelja, vlasnika restorana i vinoteka, menadžera, trgovaca vinima, distributera te novinara i cjelokupne javnosti zainteresirane za izvrsna vina i gastronomiju visoke kvalitete. Cijena je ulaznice 150 kuna, a posjetitelji će uz ulaznicu moći degustirati gotovo 500 renomiranih vina te gastronomskih specijaliteta za koje će se pobrinuti kuhari iz Švedske, Brazila, Francuske, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Gala večeri 24. veljače u hotelu Westin će nazočiti i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. PBZ Card će dodijeliti nagradu za vino godine po izboru korisnika American Expressa. Tijekom oba dana festivala održavat će se specijalne degustacije pomno biranih vina za vinske profesionalce. Talijan Damian Nigra, kuhar koji se okitio prestižnom Michelinovom zvjezdicom, predstavit će se u kulinarskom showu, a egzotičnu 'visoku' kuhinju predstavit će slavni brazilski kuhar Felipe Bronze. Kako naši majstori kulinarstva ne bi bili zapostavljeni, pobrinuo se Robert Perić koji će prirediti delicije od istarskog boškarina.

Pozdrav sa sjevera

Gastronomiju sjevera posjetiteljima će približiti Goran Amnegard, švedski kuhar s titulom kuhara godine, a kako se jede u Sloveniji pokazat će Jure Tomič. U sklopu radionica izdvajamo 'Malu školu vina za žene' te degustaciju talijanskih pjenušaca iz vinarije Tenuta Sant`Anna di Genagricola. Posebno najavljujemo kuharski show pod pokroviteljstvom zlatnog sponzora Generali osiguranja - 'Medvjedi kuhaju', na kojem će slavni hokejaši pokazati kako se snalaze u kuhinji uz pomoć vrsnih kuhara. Najslađi čokoladni kuharski show – Nestle Dessertna Bajka - priredit će Nestle, a čokoladne čarolije pripremat će Ana Ugarković i Oliver Grouard, kuhar francuskog veleposlanstva u međunarodnim organizacijama u Beču.

Festival se otvara u petak 25. veljače u 10.30 u Muzeju suvremene umjetnosti. Radno je vrijeme festivala od 10.30 do 19 sati.