ŠTO VEĆI, TO BOLJI

Vraća se omiljeni modni dodatak uz koji nema zime, a lako podiže svaki stajling

30.11.2023 u 06:03

Bionic
Reading

Kada je riječ o stilovima šalova koji se nose ove sezone, jedno pravilo je jasno - što veći, to bolji

U borbi protiv niskih temperatura ne postoji bolji saveznik od mekanog šala, a ove sezone imamo sreću da se nose oni velikih dimenzija koji će nam podariti veliku dozu toliko željene topline.

Trendovi za ovu sezonu donose nam povratak maksi šalova koji su prošle zime osvojili modnu scenu. Usprkos svom pomalo glomaznom izgledu, dolaze u elegantnim dizajnima, za što su se pobrinuli luksuzni brendovi, koji su i započeli ovaj stil na revijama jesen-zima 2023.-2024.

Najviše sofisticiranosti u dizajnu ovog toplog modnog dodatka pokazao je Saint Laurent na pariškoj reviji, na kojoj smo mogli vidjeti predimenzionirane komade nošene preko ramena, a ostavljali su dojam još jednog sloja odjeće.

Modna kuća Anthony Vaccarello pohvalila se elegantnim spojem šala kombiniranog s blejzerom naglašenih jastučića na ramenima, dok je Burberry predstavio nostalgični tartan uzorak s odjećom istog stila.

Najoriginalniji model donosi AZ Factory predstavivši totalni look s haljinama, šeširima i šalovima stopljenima u istom uzorku, čime su pokazali da ove sezone nikako ne možemo pogriješiti efektnim uzorcima i nostalgičnim detaljima, kakvi su upravo ovakvi veliki šalovi.

Ako se pitate kako ih konkretno nositi, stajlinzi ulične mode podarili su svježu dozu inspiracije. Za početak, all black stil izvrsno će podići klasični crni šal, koji ostaje nepogrešiv odabir, a ako volite razigranije outfite, možete se osloniti na karirane komade ili one s upečatljivim prugama.

Uz to, šal vam donosi divnu priliku za stiliziranje kontrastnih materijala, kao što je mekano pletivo i satenske haljine ili košulje, a ovaj modni dodatak uvijek možete iskoristiti i kao neutralni komad kojim ćete ublažiti kombinacije s puno boja.