PAMPAS TRAVA

Vladarica interijera: Ova je efektna biljka posljednjih mjeseci omiljeni detalj u domovima diljem svijeta

03.05.2020 u 23:07

Bionic
Reading

Cortaderia selloana, poznata kao pampas trava, biljka je koja proteklih nekoliko godina uživa ogromnu popularnost u svijetu interijera. Ova efektna biljka moćnog izgleda u trenu podiže prostor, zbog čega je omiljeni detalj u mnogim domovima, a proteklih mjeseci za njom vlada prava pomama i na našim prostorima

Podrijetlom iz južne Južne Amerike, uključujući regiju Pampas po kojoj je i dobila ime, pampas travu sve češće možemo zateći u brojnim domovima, a omiljeni je izbor i mladenki kao romantična dekoracija za vjenčanje. Njezine mogućnosti transformacije su stvarno šarolike, no većina pampas travu najčešće drži u vazama.

Zbog oblika svojih listova, koji su obično dugi i uski i prekrasnog, pufastog cvijeta koji podsjeća na perje pampas izgleda vrlo efektno kao ukras na stoliću za kavu, noćnom ormariću, u kutu sobe, na radnoj ploči u kuhinji, pa čak i u kupaonici, a idealno se uklapa u gotovo sve stilove uređenja interijera.

Travnati busen raste do 80 centimetara, a cvijet koji služi kao dekoracija u interiju do dva metra. Pampas trava je zimzelena trajnica koja cvate krajem ljeta, u rujnu i listopadu, pa ukoliko je već niste nabavili, morat ćete pričekati još neko vrijeme. Čest je gost mnogih dvorišta i diljem Hrvatske, pa vam ne bi trebao biti problem nabaviti je od susjeda ili u obližnjem vrtnom centru.

Obzirom da ju je potrebno osušiti prije stavljanja u vazu, imajte na umu da je njezin cvijet vrlo krhak i da morate oprezno i pravilno rukovati s njom. Prije nego je stavite u vazu, cvijet obavezno pustite da se suši okrenut naopačke, oko dva tjedna. Snop svježe ubranih pampasa zavežite da visi s primjerice karniše, tako da je cvijet okrenut prema dolje te ga potom obilno nasprejajte lakom za kosu.

Na taj način spriječit ćete rasipanje metlica po podu, a pampas trava će ostati bujna i postojana kao i prvog dana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

[AD] Good morning to you all. It’s pretty safe to say I don’t shy away from a bit of colour in my home. I’ve got doors painted teal and an orange chesterfield sofa. Yet, it wasn’t always this way. I used to be scared of colour on the walls and on big ticket furniture items and always played it safe (the grey sofa here is from the play it safe days!) It took time to build up my ‘interior colour confidence’ and one of the ways that I did this was by introducing bright, colourful art on the walls first as a test run. I’ve teamed up with print and framed art manufacturers @kingandmcgaw today to bring you my colour confidence story and tips on how you can bring colour into your home with art and gain that confidence! The link to the blog post is in my bio ☝🏻☝🏻 I’ve also got a brilliant 15% off code for @kingandmcgaw (except the rate & limited collection) just enter MELANIE15 at checkout. Code lasts until Sunday!! This bloody amazing piece here on my wall is titled ‘Blush’ and I’ve put a link to it in my stories 👍👍 #kingandmcgaw #artprint #pinkandblue #bluewalls #colourfulinteriors #colourcolourlovers #colorismyjam #colourmyhome #colourinspiration #colourmehappy #colourfuldecor #dixblue #farrowandball #livingroomdecor #livingroominspo #livingroomideas #colorcolorlovers #myhousethismonth #myhometoinspire #pampasgrass #myspaceanddecor #interiormagasinet #apartmentherapy #sorealhomes #myhomestyle #discountcode #dspink #affordableart #cornerofmyhome

Objavu dijeli Melanie Lissack interiors (@melanielissackinteriors)