ŠARMANTNI KVADRATIĆI

Vječiti uzorak koji obožavamo nositi čim zatopli ponovno je u središtu zanimanja fashionistica

29.05.2020 u 06:32

Bionic
Reading

Svakog proljeća i ljeta na modnu scenu iznova se vraća prepoznatljiv uzorak, poznat kao gingham ili vichy

Zaboravite na cvjetne ili životinjske printove, gingham će ove godine dominirati gradskim ulicama! Uzorak nastao 1930. godine, bio je isprva rezerviran kao tkanina za stolove, no na modnu scenu je iskoračio 1939. godine i to na haljini Judy Garland u filmu 'Čarobnjak iz Oza' Victora Fleminga.

Ipak, legendarna Brigitte Bardot istinski je popularizirala ovaj print nakon što ga je odlučila nositi i na svom vjenčanju s glumcem Jacquesom Charrierom 1959. godine.

Sitni kvadratići obično na bijeloj podlozi bez sumnje su bezvremenski uzorak koji najčešće dolazi u crno-bijeloj, plavo-bijeloj ili crvenoj varijanti.

Sudeći prema izvještaju najpoznatije modne tražilice Lysta, i ovoga ćemo proljeća i ljeta rado nositi gingham kreacije, a osobito je porasla popularnost ovog uzorka u žutoj i crvenoj varijanti na bijeloj podlozi.

  • +6
Gingham uzorak Izvor: Profimedia / Autor: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Unazad nekoliko tjedana primjetan je porast pretraživanja koja se odnose na odjeću sa šarmantnim kvadratićima, a posebno vlada pomama za komadima u crvenoj i žutoj gingham varijanti. Što se tiče samog uzorka, njegovo pretraživanje raste iz mjeseca u mjesec za oko 22 posto, objavio je Lyst.

S obzirom na opasnost od širenja koronavirusa i preporučeno nošenje maski kao mjere zaštite, u SAD-u i Velikoj Britaniji raste i popularnost nemedicinskim maskama s ovim veselim dezenom, objavio je Lyst.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🍍

Objavu dijeli Nina Dobrev (@nina)

Unazad nekoliko godina svi su zavoljeli ovaj zaboravljeni uzorak, a on će i ove sezone itekako biti tražen.

Da su ljubiteljice ginghama, pokazale su i britanska voditeljica Holly Willoughby, Emma Roberts, Ana de Armas, zvijezda 'Euforije' Hunter Shaffer, Reese Witherspoon, Nina Dobrev...

Ana de Armas, lijepa djevojka Bena Afflecka, sjajno je kombinirala haljinu gingham uzorka s potpisom danskog brenda Ganni, koji ima kultni status među trendsetericama, i bijele tenisice, a zvijezda 'Vampirskih dnevnika' Nina Dobrev odlučila se za bikini s ovim cool uzorkom.

Ako ste još uvijek dvojite oko ovog uzorka, uvjereni smo da ćete promijeniti mišljenje kad vidite kako gingham komade s puno stila nose poznate modne blogerice i fashionistice.