PRIPAZITE

[VIDEO] Malo tko zna da se tajna mladolikog izgleda krije u ovom preparatu koji bismo trebali koristiti tijekom cijele godine

09.11.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Velika većina koristi kremu za sunčanje samo kad ide na plažu, no stručnjaci je preporučuju za svakodnevnu upotrebu kako bismo spriječili razne štetne učinke sunčevog zračenja

Svi smo vrlo svjesni da se moramo zaštititi od sunca kad je sredina srpnja, no stručnjaci tvrde kako bismo trebali koristiti kremu za sunčanje u svako doba godine. Prednosti svakodnevnog nanošenja zaštite od sunca su mnoge.

Određene frekvencije ultraljubičastog zračenja uzrokuju štetu koži, bez obzira na doba godine i je li oblačno ili ne. Takvo zračenje uzrokuje starenje i rak kože. Zato je važno uvijek koristiti kremu za sunčanje.

Nije pametno oslanjati se na vlastite osjećaje kad je u pitanju intenzitet sunca. Čak 80 posto sunčevog zračenja prolazi kroz oblake.

Sunce je opasno za ljude bez obzira na njihovu dob. Važno je zaštititi djecu od sunca jer se šteta koži s godinama nakuplja što na kraju može dovesti do raka kože.

Krema za sunčanje također smanjuje šansu nastanka mrlja i pjega na koži. Takve je promjene na koži prilično teško poništiti.

Svakodnevno nanošenje zaštite od sunca može usporiti starenje i nastanak bora. Ultraljubičasto zračenje radi štetu elastičnim vlaknima u koži što s vremenom dovodi do boranja.

Konačno, krema za sunčanje zaštitit će vas od raka kože.