OSVOJIO INFLUENCERICE

Viđat ćemo ga posvuda: Ovaj neobični modni trend već sad je preplavio Instagram

04.09.2020 u 18:58

Bionic
Reading

Pomalo neočekivani modni trend koji podrazumijeva efektne uzorke iz prirode poput motiva sunca, neba, oblaka ili opuštajućih krajobraza, zavladao je Instagramom

Globalna pandemija promijenila je naš način života i našu svakodnevicu te izvršila neizbrisiv utjecaj i na svijet mode.

Osim što smo prigrili udobne modne komade i casual stajlinge, ranije ove godine već smo uočili i porast tzv. trenda cottagacore.

Riječ je o estetici koja je bila nadahnuta slavljenjem jednostavnosti života daleko od gradova i što bliže prirodi, pa su slavne influencerice pokazale kako izgleda ta romantizirana verzija seoskog života...

Modne su blogerice u izolaciji začas cool kombinacije s asfalta zamijenile haljinama s volanima, košarama od pruća prepunima cvijeća, pravile su domaći kruh i slasne kolačiće te su uživale daleko od gradske vreve.

Čini se da ta čežnja za opuštenim životom bez stresa, nikad nije bila jača, pa su mnogi brendovi entuzijastično prigrilili ovaj trend. Motivi krajolika s nebom i oblicima, izlasci sunca ili divlji konji osvanuli su na brojnim komadima s potpisom poznatih modnih brendova poput House of Sonny, danskog brenda Ganni ili dizajnerice Lirike Matoshi.

Sudeći po svemu motive iz prirode itekako ćemo viđati ove jeseni pa ako vam se sviđa ovakav eskapizam u ova neizvjesna vremena, ne sumnjamo kako ćete sigurno ponaći nešto i po svom ukusu.