MODERNA VREMENA

Veze se danas najčešće ovako prekidaju

06.03.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Prema svemu sudeći, čini se kako su dani kada su se ljubavne veze prekidale u četiri oka iza nas, a novo istraživanje pokazuje kako većina mlađih parova u današnje vrijeme vezu odlučuje prekinuti putem SMS poruke ili čak putem društvenih mreža

Najpopularniji načini prekidanja veza:

1.SMS poruke – 25 posto
2.Društvene mreže – 20 posto
3.Razgovor u četiri oka – 18 posto
4.Telefonski poziv – 15 posto
5.E-mail – 11 posto

Kako pokazuju rezultati istraživanja, više od polovice ljubavnih parova koji su svoju vezu prekinuli prošle godine to je učinilo ili putem SMS poruka ili pak putem društvenih medija, prenosi Daily Mail. U istraživanju je sudjelovalo 2.712 ispitanika u dobi od 18 do 30 godina, a svi sudionici istraživanja su imali barem jedan prekid veze iza sebe u posljednjih 12 mjeseci. Rezultati pokazuju kako je čak 56 posto ispitanika vezu prekinulo digitalnim putem – SMS porukom, emailom ili pak putem društvenih medija.

Više od polovice onih koji su vezu prekinuli putem SMS poruke (njih 55 posto) kaže kako je takav način prekida veze sam taj čin učinio manje neugodnim, dok 61 posto onih koji su prekid obavili putem društvenih medija kažu kako su to učinili tako da su obrisali ili blokirali broj bivšeg partnera.

Više od polovice onih koji su vezu odlučili prekinuti putem e-maila (njih 58 posto) kaže kako su taj način izabrali jer im je omogućio da potpuno objasne svoje razloge prekida.

Unatoč tome što je prekidanje veze putem poruke, e-mailova i društvenih mreža sve popularnije, čak 73 posto ispitanika kažu kako ih taj način prekida veze zapravo jako ljuti jer je, kako kaže njih 60 posto, previše bezličan. Prema istraživanju, danas se svega dva posto ispitanika odlučuje na prekid veze putem dobrog starog pisma.

Američki brend za uštedu novca vouchercloud.net koji je i proveo istraživanje kaže kako ovi podaci ukazuju na činjenicu koliko digitalno doba utječe na naše živote, međutim iz vouchercloud.net-a napominju: 'Način na koji ćete prekinuti vezu u potpunosti ovisi o vama, ali vrijedno je napomenuti kako će digitalni prekid sigurno više povrijediti drugu osobu jer je pomalo bezličan.'