LJUBAVNE ZAVRZLAME

Veze koje to zapravo i nisu

14.08.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Mnoge se cure katkad igrom sudbine nađu u odnosima u kojima nakon nekog vremena počinju osjećati da nešto ne štima

Ako se pronađeš u nekoj od dolje opisanih veza, savjetujemo da dobro promisliš o svemu jer ponekad je i biti sama bolje nego biti upletena u odnos u kojem ćeš kasnije samo patiti.

NEDEFINIRANA VEZA
- Iako se nalazite neko vrijeme, a privlačnost između vas dvoje se može doslovce izvoziti, još niste definirali vaš odnos. Još uvijek nisi upoznala nikoga od njegovih prijatelja, a kada nekoga sretnete, on te predstavlja samo imenom ili kao svoju 'prijateljicu'. Ovdje već moramo polako uključiti alarm za uzbunu! Ako si već nekoliko puta pokrenula temu 'Što smo mi sad?' a on to uporno izbjegava, upozorit ćemo te da dobro razmisliš o svemu. Tvoj 'prijatelj' možda već ima nekoga ili nije siguran želi li s tobom ući u neki dublji odnos. Ako nisi spremna biti u takvom neformalnom odnosu, savjetujemo ti da porazgovaraš s njim i saznaš zbog čega te ne želi nazvati svojom curom, ako si mu zbilja toliko draga.
Ako nastaviš takvu vezu, postoji opasnost i da se jako zaljubiš pa zbog neuzvraćenih osjećaja budeš povrijeđena i patiš.

IMAŠ DOJAM DA ON NIJE DOVOLJNO ZAINTERESIRAN - Vjerojatno si gledala film 'Njemu baš i nije stalo' u kojem cure nastoje dešifrirati komplicirane signale koje im šalju njihovi trenutačni ili potencijalni partneri pa se i ti stalno brineš zašto ti se malo više ne javlja ili zbog čega se ne viđate češće. Uvjerena si da ta veza ne ide u pravom smijeru i poprilično si razočarana.
Čak pomišljaš na to da ima neki drugi ženski 'projekt' sa strane, što te, naravno, izluđuje. Najradije bi mu sve svoje sumnje istresla u lice, no strah te da ne ispadneš neka psihotična čudakinja. Polako, duboko udahni i razmisli o svemu! Ako ste tek prohodali, možda je i najbolje da se, dok se bolje ne upoznate, ne nalazite prečesto i da se ne čujete stalno, kako bi se vaš odnos polako razvijao. No ako ste već nekoliko mjeseci zajedno i misliš da biste se trebali više viđati ili čuti, razgovaraj s njim o tome što te muči.

POLUVEZA - Takav tip odnosa poznat je i pod nazivom 'prijatelji s povlasticama' ili ponekad i kao 'poludečko/polucura', a mogao bi se opisati i kao oblik nedefinirane veze u kojoj se sve bazira samo na fizičkoj privlačnosti.
Ovdje nema emotivne komponente jer se ne sviđate jedno drugome kao osobe, već se tu i tamo nalazite. Ne poznajete se previše niti se trudite upoznati.
Opasnost ovakvih veza je u tome što je vrlo teško zadržati hladnu glavu i isključiti osjećaje jer se lako jedna strana može bezglavo zaljubiti a da ova druga nije nimalo zainteresirana za nešto više. Stoga, ako nisi u stanju biti u takvom odnosu, savjetujemo ti da budeš na oprezu jer u protivnom možeš biti razočarana ili pak nekome slomiti srce.

TI SI ONA 'DRUGA'
- Već se neko vrijeme družite, a on stalno obećava da će je ostaviti i da si mu ti na prvom mjestu. No to se nikako ne događa i tebi je već dosta biti 'druga violina'. Ako su usta tvoga (ne zaboravimo, već zauzetog) dečka puna slatkih riječi o tome kako mu ona ništa ne znači, a nikako da je 'nogira', dobro razmisli želiš li biti nečija 'druga'. Mislimo da zaslužuješ puno bolje, zar ne? Uostalom, vjerujemo da bi puno slobodnih dečki bilo sretno da budu s tobom, a ako to netko ne prepoznaje, tim gore po njega. Stoga, glavu gore jer zaslužuješ biti s nekim kome ćeš ti biti najbitnija.

VEZA SAMO RADI VEZE - Iako stalno imaš dojam da on nije idealan dečko za tebe, ne želiš da prekinete jer ti ne voliš biti solerica. Premda u toj vezi samo radi veze nisi nimalo sretna, radije biraš takav odnos pa čak možda i stalno ideš iz veze u vezu te si i zaboravila kako je to biti bez dečka jer se užasno bojiš samoće.
Predlažemo ti da se prvo dobro preispitaš i počneš raditi na svom samopouzdanju. Biti bez dečka ne znači da si manje vrijedna ili da te 'nitko neće'.
Uvjeri samu sebe da zaslužuješ pravu ljubav i dečka koji će te poštivati i voljeti. Život singlica također ima svoje prednosti, a u toj solo fazi možeš steći mnoga zanimljiva iskustva, poraditi na svom samopouzdanju i naučiti puno toga o samoj sebi.