PRIJATELJI DO KRAJA

Veterinarka otkrila bolnu istinu: Ovo nikad ne činite svojim ljubimcima

12.09.2018 u 11:10

Bionic
Reading

Odluka o uspavljivanju kućnog ljubimca bez sumnje je bolna za njegove vlasnike, ali u nekim situacijama za životinju koja pati to je bezbolnije rješenje. Priznanje jedne veterinarke slomilo je srca ljubitelja životinja diljem svijeta, a da bi taj završni čin za umiruću životinju prošao zaista bezbolno, vlasnici moraju donijeti još jednu tešku odluku

Svojim iskrenim odgovorom ljubiteljici životinja jedna je veterinarka rastužila ljubitelje životinja diljem svijeta, ali i podigla svijest vlasnika kućnih ljubimaca.

'Na pitanje koji joj je najteži dio posla, moja mi je veterinarka rekla da u situacijama kad mora uspavati životinju 90 posto vlasnika ne želi biti prisutno kad ubrizgava injekciju za uspavljivanje. U posljednjim trenutcima životinje mahnito traže uokolo svoga vlasnika, i da budem iskrena, to je ono što me svaki put slomi', objavila je nedavno jedna korisnica Twittera.

U mjesec dana njezin je tweet proslijeđen više od 41 tisuću puta, lajkan je 140 tisuća puta, a u brojnim komentarima svoja su iskustva podijelili vlasnici koji su u teškim trenutcima smogli snage biti uz svoje ljubimce.

Većina njih složilo se kako je to bila zaista teška odluka, ali gotovo svi su priznali kako su sada sretni zbog toga jer su svojim ljubimcima pružili mir i ljubav u njihovim posljednjim trenutcima.

Tweet je privukao ogromnu pozornost i potaknuo veliku tugu kod brojnih korisnika pa se korisnica koja ga je objavila ispričala i rekla kako joj je namjera bila podići svijest, a ne slomiti srca.

UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

Tražite ljubimca? Ovi neodoljivi siročići traže dom!

Pogledaj galeriju

U svojoj je misiji uspjela, jer se sa sličnim postom ubrzo javila i jedna veterinarska bolnica s Novog Zelanda.

'Pogledavaju svako lice u prostoriji u potrazi za svojom voljenom osobom. Ne razumiju zašto ih ostavljate kad su bolesni, prestrašeni, stari ili umiru od raka i kad trebaju vašu utjehu', napisano je na Facebook stranici ove novozelandske veterinarske bolnice koja je vlasnike koji ostave svoje umiruće ljubimce nazvala kukavicama.

I njihov je post brzo privukao veliku pažnju, a iako su im neki zamjerili teške riječi upućene vlasnicima, većina se ipak složila da bi vlasnici trebali smoći snage i biti uz svoga umirućeg ljubimca.