ZA DOBAR STIL

Uvijek u trendu: Kako nositi moćnu crvenu boju?

28.06.2020 u 17:36

Bionic
Reading

Crvena je boja dominantna i upečatljiva, pa nas ne čudi kako je uvijek u trendu što dokazuju i stajlinzi slavnih trendseterica

Pa čak i ako nije vaš omiljeni odabir, crvena boja uvijek privlači poglede, a mnoge studije pokazale kako će muškarci uvijek prvo zapaziti ženu koja nosi tu boju.

To je boja koja predstavlja energiju, strast, seksualnost, život i ljubav, a istraživanja su pokazala kako upravo ta moćna nijansa ubrzava krvotok, podiže energiju, stimulira mišiće i luči adrenalin zbog čega djeluje motivirajuće.

Uz izražajne boje poput zelene ili žute, prema riječima Helen Venables iz kompanije House of Colour, crvena je boja koja pristaje svim tipovima kože.

'To je boja koja se nalazi u samom središtu s jednakim tokom u šarolikom spektru boja', objasnila je.

  • +21
Crvena boja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svjesne moći crvene, poznate ljepotice stoga rado nose ovu boju u kojoj nesumnjivo nećete moći proći nezapaženo.

Dokazuju to i svojim modnim odabirima, lijepa brineta Emily Ratajkowski, glazbenica Halsey, britanska voditeljica Charlotte Hawkins, Teddi Jo Mellencamp...

Ako niste sigurni kako nositi crvenu, evo nekoliko korisnih savjeta:

Sako

Sako je unazad nekoliko sezona must have svakog stajlinga, pa ako želite unijeti malo života u svoj outfit zašto se ne biste odvažili i uskočili u crveni sako? Uz bijelu ili crnu majicu izgledat ćete sjajno i u uredu, a dat će i vam i malo samopouzdanja.

View this post on Instagram

@ameliahoy for @vogueparis #cfw

A post shared by Søren Jepsen (@thelocals) on

Recite 'da' uzorcima

Sitni crveni cvjetići, točkice ili prugice odličan su začin svakom looku, osobito ako niste još dovoljno odvažni nositi komad koji je potpuno u crvenoj.

Detalji

Crvena torba, cipele, šal ili ukras za kosu u moćnoj nijansi crvene dat će poseban šarm svakom pa i najdosadnijem stajlingu. Zašto ne biste isprobali ovogodišnji hit accessoire u crvenoj - rajf ili ukrasnu traku za kosu?

Nekoliko nijansi crvene

Čini se pomalo riskantno, ali ako ste dovoljno hrabri, ovakve kombinacije mogu biti pun pogodak. Sparite boje iz istoga spektra npr. fuksiju s narančastom ili crvenom. Poigrajte se s različitim nijansama, bit ćete iznenađeni rezultatom.

Oprezno s crvenom

Ako niste baš 'na ti' s nošenjem jakih boja, s crvenom budite za početak vrlo oprezni. Ova upečatljiva boja traži vješto i izbalansirano 'doziranje' stoga ako nosite npr. crvenu haljinu ili kombinezon, ostatak neka bude u 'nude' tonovima, no nikako ne u dominantnim bojama poput žute ili zelene.