neočekivane kombinacije

Upoznajte 'teoriju pogrešnog kaputa', najnoviji trend koji je zavladao modnom scenom

03.11.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Najutjecajniji modni brendovi poput Guccija, Khaitea i Prade u svojim novim kolekcijama predstavili su nove načine stiliziranja kaputa, balonera i sakoa

Otkako je dizajnerica Allison Bornstein podijelila svoj stilski trik koji uključuje sparivanje odjeće s neočekivanom obućom, 'teorija pogrešnih cipela' bila je svugdje u 2023. godini: na modnim revijama, gradskim ulicama i crvenim tepisima.

Nakon što smo vidjeli niz kombinacija koje su uključivale japanke na traperice, balerinke na duge haljine i tenisice na glamuroznim izdanjima, u 2024. očekuje nas novi trend, ali u istom stilu: 'teorija pogrešnog kaputa'.

Prada ovaj stil predstavlja kombiniranjem jakne s uskim suknjama i bluzama, Altuzarra neočekivano spaja ultra tanke haljine ispod debelih vunenih kaputa, a Dries Van Noten pokazao nam je koliko dobro izgledaju kratke hlače ispod raskošnih balonera.

Koliko je modni svijet zaluđen 'teorijom pogrešnog kaputa' pokazuje i Gucci spojem svilene slip haljine s ružičastom čipkom ispod kaki jakne, dok Khaite efektno spaja muževnu kožnu jaknu sa senzualnom haljinom s resama.

Radi se o igri s krojevima, teksturama i slojevima te, baš kao i u slučaju 'teorije pogrešnih cipela', stvaranju neočekivanog izgleda. Možete nositi dugi kaput s mini suknjom ili obrnuto. Također, možete eksperimentirati s debljinama i teksturama: na primjer, možete nositi večernju haljinu s kožnom jaknom ili svilenu košulju ispod debljeg vunenog blejzera.

Za kraj, eksperimentirate s proporcijama: isprobajte nošenje predimenzioniranih muževnih sakoa širokih ramena na ženstvene košulje s volanima ili croppane majice kombinirajte s dugačkim balonerima ili kaputima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'