KRIŽANAC SUV-A I KABRIOLETA

Upoznajte najneobičniji automobil na svijetu!

18.11.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Vlasnici BMW-a X6, spremite se na patnju. Na tržište uskoro stiže Nissan Murano kabriolet, i da, to je automobil koji ima još manje smisla od vašeg križanca SUV-a i kupea

Nissan Murano CrossCabriolet je križanac SUV-a i kabrioleta. Ako je automobil kul u onoj mjeri koliko je neobičan i besmislen, onda je Nissan Murano CrossCabriolet kralj kula. Koliko će se takva neobična automobilska pojava svidjeti potrošačima, ostaje za vidjeti, no Nissanu ipak treba odati priznanje za hrabrost i požrtvovnost posebice u ovim, za automobilske proizvođače, teškim recesijskim vremenima.

Automobil pogoni isti benzinski 3,5-litreni V6 iz Murano SUV-a koji razvija 265 KS, a Murano CrossCabriolet će standardno dolaziti sa svom mogućom dostupnom opremom – od 7-inčnog kontrolnog displeja i 9-gigabajtnog čvrstog diska za mp3-ice, do ulaska u vozilo bez ključa, kamere za vožnju unatrag, dvozonske automatske klime itd.

Budući da je riječ o SUV-u s visokim težištem kojem je, uz to, odrezan krov, Murano Crossover nakrcan je aktivnom sigurnosnom elektronikom koja se brine da pri agresivnijoj vožnji ne završi naopačke.

Murano CrossCabriolet će se nuditi u šest različitih boja vanjskog premaza, a zasad nije poznato hoćemo li ga dočekati u Europi ili će najneobičniji automobil u proizvodnji biti dostupan isključivo s one strane Velike bare, gdje će koštati oko 250.000 kuna.