KONOBARI NINDŽE I VEČERA U KADI

Upoznajte najčudnije restorane svijeta

09.10.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Dobra hrana više nije dovoljna – nova televizijska emisija otkriva što su ugostitelji sve spremni učiniti da bi se izborili za posjetitelje. I nema te bizarnosti koje se neki restoran već nije dosjetio

Davno su prošla vremena u kojima je za restorane bilo najvažnije kakvu hranu služe. Danas se u borbi za goste dovijaju svakojakim čudima i atrakcijama, spektaklima za oči i uši, samo da bi popunili stolove.

Upravo o tome govori nova britanska emisija 'Najčudniji svjetski restorani' koja samo što nije krenula. Voditelj emisije Bob Bulmer iz epizode u epizodu predstavlja najekscentričnije restorane koji nude specijalne jelovnike.

Što je sve izdvojio Bulmer? Azijski fusion restoran u kojem hranu poslužuju nindže, kari u zahodskoj školjci u Taipeiju, večere u potpunom mraku na Manhattanu i piće koje poslužuju tajvanski majmuni. Tu je i restoran za pse, prenosi Daily Mail.

Kao nadomjestak za Michelinove zvjezdice koje nisu osvojili, još više se trude oko atmosfere, neobičnih ukrasa i neočekivane ponude jela.

A kada su pred njega iznijeli toplo jelo servirano u minijaturnoj zahodskoj školjci, Bulmer je komentirao: 'Sve što vam je srcu priraslo sada je u toaletu na stolu, pred vama. Ovo je preludo. Sjedim na zahodskoj dasci i spremam se jesti, a preko puta su mi pisoari. To je doista posebno.'