POMLAĐENI KLASICI

Upoznajte kultne parfeme u novom formatu

12.03.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Novi parfemi već poznatog imena nisu samo obične reinterpretacije kultnih uspješnica nego i nova mirisna remek-djela

Kada je riječ o mirisnim reinterpretacijama, uvriježeno je mišljenje da je riječ samo o parfemima koji se predstavljaju kao novi, iako im je promijenjena tek jedna olfaktivna nota. No mnogi od njih ne samo da uspješno pariraju svojim prethodnicima već su ih uspjeli i nadmašiti.Prilikom kreiranja novih varijanti mirisnih klasika poanta je u tome da se zadrži njihov prepoznatljiv štih, ali i doda specifična nota koja će ih približiti mlađoj publici. Samo, pogoditi pravi omjer i ne prijeći često tanku granicu prava je umjetnost.

Kako se obično prvo lansiraju toaletne i parfemske vodice, sljedeći korak uglavnom je kreiranje koncentrata koji ne znače, kako se često misli, da je riječ o težem, nego o postojanijem parfemu koji će se na koži zadržati čitav dan, poput parfemske vode Nina Ricci Nina L'Elixir.

Najbolji primjeri 'pomlađenih' kultnih parfema s dugom poviješću su prije tri godine lansirana parfemska voda YSL Belle d'Opium i upravo nam pristigla toaletna voda Dior Hypnotic Poison Eau Secrète.

Već šest godina razveseljavaju nas mirisni predstavnici megauspješne dinastije Chanel Chance. Nedavno se pojavio Chance Eau Tendre u XL pakiranju od 150 mililitara i u formi mirisa za kosu, što je idealan izbor za one kojima koža burno reagira na parfeme.

Chloé Love, Chloé Eau Florale od prošle godine obora sve rekorde prodaje jer ima 'ono nešto', poput kultnog mirisa iz 90-ih Issey Miyake L'Eau d'Issey i njegovih inačica. Na parfemski zasićenom tržištu još lepršavija varijanta Love, Chloé Eau Florale donijela je nešto novo i neodoljivo. Zadržala je prepoznatljiv delikatni miris ruže, a donijela je novost u vidu nježnih pudrastih esencija.