PRINCEZA ALEXANDRA OD HANOVERA

Unuka slavne Grace Kelly nova je modna miljenica iz kraljevskih krugova

04.02.2020 u 18:05

Bionic
Reading

Princeza Alexandra od Hanovera, unuka slavne Grace Kelly, proteklih je mjeseci viđana uz modne piste, a tijekom pariškog Tjedna mode uočena je s modnom elitom u prvim redovima Chanelovih i Diorovih revija kolekcija za proljeće i ljeto pa je proglašena novom kraljevskom modnom miljenicom

Alexandra je krenula koracima svoje majke, princeze Caroline (63), i glamurozne bake, piše modni časopis Tatler i navodi kako je prošloga mjeseca zabilježeno nekoliko njezinih glamuroznih pojavljivanja na Couture Fashion Weeku.

Dvadesetogodišnja Alexandra kći je princeze Caroline i 65-godišnjeg princa Ernsta Augusta od Hanovera i 12. je u redu za monaško prijestolje.

Rođena je u Vöcklabrucku, gradiću na sjeveru Austrije, a do rujna 2018. godine bila je i u redu za britansku krunu. S liste za britansko kraljevsko prijestolje je maknuta, kako se hvalila, jer je prešla na katoličanstvo.

Alexandra zanimanje za modu pokazuje još od tinejdžerskih dana kada je prisustvujući s bratom i polusestrom Charlotte na Monaco Rose Ballu odjenula Chanelovu haljinu i jaknu.

Tijekom godina nastavila je razvijati svoj stil i pokazala sklonost haute coutureu, a nedavno je uočena s modnom elitom u prvim redovima modnih revija za čijim ulaznicama vlada pomama.

Prošloga je mjeseca s majkom Caroline viđena na reviji Chanel Haute Couture proljeće / ljeto 2020. u sklopu pariškog Tjedna mode, a tom je prilikom nosila svjetlucavu srebrnu haljinu s pojasom, naglašenim gumbima i detaljima od krzna, i svjetlucave čizme do koljena u boji šampanjca.

Tijekom sječnja je Alexandra viđena s britanskom spisateljicom Alexom Choung u prvim redovima modne revije Dior Haute Couture proljeće / ljeto 2020.

Prvi put je na pariškom Tjednu mode uočena u rujnu prošle godine, gdje se pojavila s polusestrom Charlotte Casiraghi, kćerkom Alexandrine majke Caroline i Stefana Casiraghija, pripadnika talijanskog visokog društva.

U prvim redovima modne revije Christian Dior Womenswear proljeće / ljeto 2020. bila je tada uz slavnu manekenku Karlie Kloss.

Njezino zanimanje za modu potpuno je jasno, a iako još modno sazrijeva, stilsla linija koju prati ne iznenanđuje, jer njezina je majka Caroline bila Chanelova muza 1980-ih, a polusestra Charlotte modni je uzor na svoj način.

Caroline je cijelo desetljeće bila poznato lice iz prvih redova modnih revija i hvalila se svojim ležernim stilom kad je odbacila kraljevske haljine.

Osim toga, i Alexandrina baka Grace Kelly smatrana je ikonom stila. Princezom od Monaka postala je udajom za princa Rainera III u travnju 1956. godine, a njezin neuštogljeni glamurozni stil obilježio je 1950-e godine.

U opuštenijim trenucima glumica je često nosila podrezane hlače i niske bisera, dok je u svečanijiim prilikama odabirala halijine koje su isticale 'New Look' siluetu koje je proslavio Christian Dior.

  • +6
Princeza Alexandra od Hanovera Izvor: Profimedia / Autor: LAURENT BENHAMOU / Sipa Press / Profimedia