uskršnje dekoracije

Ukrašavanje pisanica u kojem će uživati i mali i veliki

26.03.2024 u 10:12

Bionic
Reading

Što su Božiću vijenci, to su Uskrsu pisanice! Bliži se najveći katolički blagdan, a za šarenilo na stolu zaslužne su šarene pisanice koje nude bezbroj mogućnosti za dekoriranje

Pripreme za blagdane prilika su za stvaranje novih obiteljskih uspomena, a 'farbanje' pisanica obožavaju i mali i veliki. Osim već klasičnog recepta s ljuskama luka i listićima, ove godine društvene su mreže osvojile nešto drugačije pisanice koje izgledaju vrlo dekorativno i drugačije od uobičajenih.

Uskršnje pisanice zvijezda su svakog blagdanskog stola, a ukrašavanje šarenih pisanica odlična je aktivnost za djecu jer potiče njihovu kreativnost i razvija finu motoriku. Uz to, zajedničko obiteljsko ukrašavanje aktivnost je koja se zauvijek pamti, što je ipak i bit svih blagdana.

Na Instagram profilu Poligon.kids pronašli smo inspiraciju za prekrasne pisanice, a na svojim kreativnim radionicama Dora ih izrađuje i s djecom i roditeljima.

'Blagdani su mi uvijek izvor velike inspiracije, a za kreativne se radionice pripremam dosta dugo kako bi sadržaji koje ću ponuditi bili što zanimljiviji i da ta dva sata koje roditelji i djeca provedu na radionici budu inspiracija i poticaj njima za aktivnosti koje provode u svoja četiri zida', rekla je Dora, mlada poduzetnica čija je strast rad s djecom.

Kreativna Dora predložila nam je tri tehnike koje su savršeno prilagođene malim dječjim rukama, a na vama je da odaberete onu koja vam se najviše sviđa. Prije ukrašavanja savjetuje se da jaja izbijelite kuhajući ih na laganoj vatri u smjesi vode i alkoholnog octa kako biste dobili čistu bijelu podlogu za ukrašavanje.

Decoupage tehika

Za uzorak ovih jaja glavne su salvete kojima ćete se poslužiti kako biste stvorili prekrasne i jedinstvene pisanice. Kada ste pronašli salvete željenog uzorka, riješite se svih slojeva osim onog koji na sebi ima otisnut dizajn te motive izrežite škaricama na listiće.

Kako biste salvete zalijepili za jaja, koristite se svježim bjelanjkom. Koristeći prstiće ili kist premažite jaja bjelanjkom te lagano pritisnite komadiće salvete koje ste prehodno pripremili. Na vama je odluka hoćete li salvetom prekriti cijelo jaje ili ćete koristiti samo djeliće koji vam se sviđaju.

Pisanice ukrašene zlatnim listićima ili dijamantima

Za pripremu ovih efektnih pisanica, bit će potrebne folijice koje ćete također zalijepiti bjelanjkom. Na mjesta s bjelanjkom utisnite folijice koje će se odmah zalijepiti za jaja. Osim folijicama, pisanice će biti efektne i ako na njih zalijepite šarene dijamantiće.

Pisanice dekorirane flomićima

Nabavite flomastere prilagođene za crtanje po pisanicama i oslobodite umjetnika u sebi. Djeci će se svidjeti bojanje po jajima umjesto po papiru.

'Predlažem zlatnu ili srebrnu boju koja odlično izgleda na bijelim jajima', rekla je Dora.

  • +4
Uskršnje pisanice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Poligon.kids