PAUL WESLEY:

Ugrizao sam obožavateljicu za vrat!

28.10.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Paul Wesley, poznatiji kao dobri vampir Stefan Salvatore iz 'Vampirskih dnevnika', srca obožavateljica diljem svijeta osvojio je upravo tom ulogom, no njegovo pripada samo supruzi glumici Torrey DeVitto s kojom je glumio u filmu 'Beneath the Blue'

Iako su uloge dobrica uglavnom manje atraktivne, njegov šarm učinio je od Stefana seksi vampira koji se s bratom bori za naklonost iste djevojke.

Evo što još trebate znati o njemu:

Glumac je rođen u američkoj obitelji poljskih korijena, a puno ime Paul Thomas Wasilewski, nakon sve brojnijih glumačkih ponuda, zamijenio je u Paul Wesley. Prije promijene imena koje se na engleskom teško izgovara, savjetovao se s roditeljima.

Paul je prvo progovorio poljski, a zatim engleski i svake je godine do svog 16. rođendana po nekoliko mjeseci provodio kod djedova i baka u domovini svojih roditelja.

Za glumu se zainteresirao u srednjoj školi na trećoj godini, kada je sudjelovao u ljetnom glumačkom kampu, a glumački debi ulogom Seana McKinnona ostvario je 1999. godine u telenoveli Another World.

Iako je upisao studij, zbog sve češćih glumačkih angažmana, u dogovoru s roditeljima, napušta studij i potpuno se posvećuje glumi.

Rođen je 23. srpnja 1982. u New Brunswicku u New Jerseyju.

Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu, a u travnju ove godine oženio je dugogodišnju djevojku. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima 'Killer Movie', 'Peaceful Warrior' i 'Roll Bounce'.

S dugogodišnjom djevojkom Torrey DeVitto, sada suprugom, glumio je u filmu 'Beneath the Blue', a osim toga, epizodne uloge odigrao je u serijama '24', 'Everwood', 'American Dreams' i '8 Simple Rules'. Glumio je i u mini seriji 'Fallen'.

Za ulogu u 'Vampirskim dnevnicima' pripremao se gledajući već snimljene filmove na tu tematiku, a odlična inspiracija, kaže, bio mu je sjajni Willem Dafoe u filmu 'Sjena vampira', ali i Tom Cruise i Brad Pitt iz filma 'Intervju s vampirom'. Otkrio je i da mu je najdraža scena iz 'Vampirskih dnevnika' trenutak prije nego što Stefan i Elena prvi put vode ljubav.

Priznaje da se rasplače svaki put kad gleda Titanic.

Omiljena glumica mu je Monica Belluci

Paul Wesley s Ninom Dobrev, kolegicom iz serije

Jednom mu je u baru u Atlanti prišla obožavateljica i tražila je da je ugrize. Kaže da vjeruje da je bila malo pijana. Odlučio ju je stvarno ugristi. No kako je ona očekivala neki seksi ugriz, neugodno se iznenadila kad ju je samo malo zaslinio po vratu. Paul kaže da mu je to zasigurno jedno od najluđih iskustava s obožavateljima koje će pamtiti zauvijek. 

Zgodni glumac našao se i na top ljestvici 25 najseksi glumaca na svijetu. Ima jednu stariju i dvije mlađe sestre, po koje ponekad ode u školu te kaže da su mu velika podrška. Našalio se da bi volio da ima i starijeg brata koji bi mu se ponekad i narugao.

Jedini od glumaca iz VD nije na Twitteru i zbog toga ga svi zezaju. Kad nije zaposlen, Paul igra hokej, snowboarda ili svira gitaru. Da nije glumac, Paul tvrdi da bi bio novinar. Obožava putovanja, a najdraži grad mu je New York. Obožava glazbu američkih rokera Kings of Leon