LJETNI TREND

Udobnim trenirkama konačno je odzvonilo: Izazovne haljine sve su traženije, no ne i bilo kakvi modeli

31.05.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Nakon mjeseci provedenih u udobnim odjevnim komadima uslijed globalne pandemije i lockdowna, želja za dotjerivanjem s porastom temperatura sve je izraženija, a upravo ona iznjedrila je trend senzualnih odjevnih komada koji pokazuju kožu, istovremeno slaveći žensku figuru

Pogledom na Instagram profile poznatih svjetskih zaljubljenica u modu i 'it' djevojaka današnjice, sa sigurnošću se može tvrditi da se seksi odijevanje u modu vratilo u velikom stilu. Brojna dizajnerska imena danas veliku inspiraciju crpe iz senzualnog odijevanja, kakvom smo svjedočili 90-ih godina, kreirajući seksi haljine po uzoru na one u kakvima smo viđali legendarne supermodele.

O trendu senzualnih odjevnih komada na čelu s haljinama zavodljivih proreza progovorila je i Liane Wiggens, voditeljica ženskoga odjela poznate modne trgovine Matchesfashion.com.

Prema njezinim riječima ovaj uzbudljivi modni trend u duhu 90-ih godina rezultat je mjeseci provedenih u toplini doma uslijed globalne pandemije.

'Naši kupci definitivno su spremni proslaviti povratak druženju i ponovnom uživanju u izlascima. Primijetili smo veliku potražnju za odjevnim komadima koji prijanjaju uz tijelo poput rukavice, a među njima posebno se ističu seksi modeli haljina koji slave žensku figuru', ističe Wiggens.

Glavno obilježje trenda senzualnih odjevnih komada su detalji poput tankih naramenica i velikih proreza nerijetko postavljeni na neočekivanim mjestima. Iako su tamne verzije ovoga tipa odjevnih komada uvjerljivo najpoželjnije, Wiggens napominje kako su posljednjih tjedana iznimno popularne inačice u jarkoj paleti boja, prigodnim za sezonu proljeće/ljeto u kojoj se nalazimo.

  • +4
Haljine s potpisom brenda Nensi Dojaka Izvor: Profimedia / Autor: www.fashionpps.com / Avalon / Avalon / Profimedia

Osim proreza i tankih naramenica, seksepil odjevnih komada brojni dizajneri trude se naglasiti i mrežastim te prozirnim tkaninama. 'Zaista je osvježavajuće što danas brojni dizajneri nude čitav niz veličina svojih odjevnih komada koje bismo mogli ponuditi svojim kupcima. Nevjerojatni krojevi i način uporabe tkanine na brojnim verzijama zavodljivih haljina čini ih izuzetno laskavim i prikladnim za različite tipove ženske figure', naglašava Wiggens.

Seksi odijevanje trend je koji na svjetskoj modni sceni, prema riječima predstavnice modne trgovine Matchesfashion, danas najviše propagiraju britanski dizajneri poput Christophera Kanea, Ashishe i Marques'Almeide, a najpopularnije modele zavodljivih haljina ove sezone imaju brendovi poput Nensi Dojake, Maximiliana i Michaela Halperna.